Umělá inteligence je v módě a už se dostala do několika aplikací, včetně Swiftkey a Snapchat, a jsme si jisti, že se rozšíří ještě mnohem více. Nyní by se mohla dostat i na Instagram, protože platforma vlastněná Meta testuje funkci, která by přinesla chatbota do příspěvků, abyste mohli mluvit s AI a konverzace byly ještě zábavnější.

Na základě snímku obrazovky sdíleného reverzním inženýrem Alessandrem Paluzzim se zdá, že Instagram pracuje na funkci, která by vám umožnila mluvit s AI chatbotem. Dotyčný chatbot bude moci odpovídat na otázky, radit a také si budete moci popovídat s 30 AI osobnostmi a vybrat si tu, která se vám nejvíce líbí. Pokud jste někdo jako já, kdo má potíže s vyjadřováním, mohli byste také skutečně získat pomoc od chatbota, aby vám napsal zprávy.

Samozřejmě bychom vám stále doporučili, abyste byli opatrní při používání chatbotů a nevěřili všemu, co říkají, protože AI není nejspolehlivější věc, která existuje. Přesto jsem opravdu rád, že Instagram na této funkci pracuje. Kdy se tato funkce dostane do ostrého provozu zatím není jasné. Vzhledem k tomu, jak je tato funkce stále ve vývoji, existuje také šance, že ji Instagram nakonec úplně odloží.

Kromě AI chatbota Instagram pracuje na několika dalších nových funkcích, včetně možnosti přidávat ankety do komentářů a  odpovídat pomocí GIFů. 

Jakou funkci byste na Instagramu rádi viděli?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno