Jednou z nejdůležitějších aplikací Google pro ty, kteří k práci používají nástroje vyhledávacího giganta, je bezesporu Kalendář. Mnoho z jeho funkcí pomáhá uživatelům sledovat naplánované schůzky a také celkově zlepšovat efektivitu práce. 

Od doby pandemie COVID-19 vzrostla potřeba nástrojů, které by uživatelům poskytovaly stejnou úroveň produktivity při práci z různých míst.

Kalendář Google má od roku 2021 specifickou funkci, která uživatelům umožňuje přímo v aplikaci poskytovat informace o tom, odkud pracují. Přestože Google tuto funkci v posledních několika letech dále vylepšil, vždy je co zlepšovat.

Nejnovější aktualizace Kalendáře zavádí novou funkci pro funkci pracovních míst, která uživatelům umožňuje nastavit pracovní místa v Kalendáři, která označují, kde pracují po určité části dne. Doposud jste mohli zvýraznit pouze jeden nebo více dní, abyste označili dobu, kterou strávíte prací na konkrétním místě.

Díky nové možnosti jsou pracovní místa ještě přesnější, když zohledňují dostupnost uživatele na základě fyzické polohy, kterou nastaví, která se může v průběhu dne měnit. Nová funkce, která je důležitá pro ty, kteří jsou součástí hybridního pracovního prostředí, kde zaměstnanci mohou pracovat z domova a kanceláře, konkrétní budovy nebo jejich kombinace, má oslovit jiný typ publika, které se stalo od pandemie mnohem větší.

Podle společnosti Google je nová funkce Kalendář již dostupná pro uživatele aplikace, ale pouze v případě, že jste zaregistrováni v programu rychlého vydání. Pro nás ostatní by se nová funkce měla začít zavádět 14. července.

Funkce pracovní polohy bude ve výchozím nastavení povolena (pokud ji nezakáže správce). Chcete-li začít používat novou možnost a nastavit pracovní místo na dílčí den, jednoduše vyberte Pracovní místo jako typ události v Kalendáři, vyberte místo a upravte čas, datum nebo opakování kliknutím na prvek času.

Je důležité dodat, že je k dispozici pro Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, Teaching and Learning Upgrade a neziskové organizace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno