Po představení X Premium, které bylo dříve uživatelům známé jako Twitter Blue, přináší přeznačená mikroblogovací sociální síť údajně další změnu, a tou je účtování stávajícím uživatelům 1 dolar ročně, jen aby mohli využívat základní funkce, jako je zveřejňování příspěvků.

Zdá se, že Elon Musk se snaží udělat vše, co je v jeho silách, aby zajistil, že se X stane výdělečným projektem, i když to znamená nutit uživatele platit ročně minimální poplatek.

Nová zpráva zveřejněná na Fortune uvádí, že uživatelům bude účtován 1 dolar pouze za denní používání X. To zahrnuje zveřejňování příspěvků, odpovídání ostatním, citování, opětovné zveřejňování, přidávání do záložek, vytváření seznamů a další. To by fakticky učinilo X první sociální sítí v historii, která by nutila uživatele platit a zároveň zobrazovala reklamy, což dává pojmu paywall zcela nový význam. Ačkoli roční poplatek 1 $ není prakticky nic pro miliony, kteří chtějí platformu používat, někteří by to mohli označit za zištné rozhodnutí udělat z X ziskovou entitu.

Podrobnosti této zprávy zmiňují, že nápad přišel od Elona Muska, který vyjádřil přání zpoplatnit používání sociální sítě všem, ale také si představuje platformu, která by byla bez botů, a jediný způsob, jak toho dosáhnout, je začít zpoplatňovat uživatele. Od té doby, co X, dříve známý jako Twitter, získal Musk, bylo zavedeno nespočet změn a nutno podotknout, že ne zrovna populárních.

Nejprve jsme viděli, že k odemknutí určitých funkcí, jako je úprava a publikování delších příspěvků, je vyžadováno předplatné. Krátce poté by ti, kteří používali X, byli omezeni na počet příspěvků, které mohli vidět na své časové ose. Současné předplatné X Premium stojí 8 $ měsíčně nebo 84 $ ročně, ale existuje možnost, že v budoucnu bude zavedena ještě dražší úroveň, která odstraní reklamy ze sledování.

V době psaní tohoto článku společnost X také zveřejnila příspěvek na svých oficiálních webových stránkách, v němž se uvádí, že ode dneška bude uživatelům účtován „roční poplatek ve výši 1 USD“ a „noví uživatelé budou moci provádět určité akce na webové verzi platformy: zveřejňovat obsah, lajkovat příspěvky, odpovídat, přeposílat a citovat příspěvky jiných účtů, ukládat příspěvky do záložek.‘ I když rozhodnutí nemusí mnohé uklidnit, Musk má na mysli cíl, kterého hodlá dosáhnout s X, bez ohledu na náklady.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno