Společnost HP má dlouhodobý cíl stát se nejudržitelnější technologickou firmou na světě.  V rámci programu HP Amplify Impact navíc do ekologických a udržitelných projektů zapojuje také své partnery. Minulý týden se uskutečnila akce s názvem Včela v centru dění, během níž byly slavnostně uvedeny do provozu nově zbudované včelí úly na louce vedle budovy společnosti OFFICEO v Hostivicích u Prahy.

Akce se zúčastnily také rodiny zaměstnanců a zákazníků s dětmi, pro něž byl připravený edukativní interaktivní program představující včelařství.

Zdroj: HP

V OFFICEO podnikáme s ohledem na kvalitu současného i budoucího života. Naše poslání daleko přesahuje poskytování kancelářských potřeb – udržitelnost a společenská odpovědnost je základem a řídí vše, co děláme. Cítíme zodpovědnost k prostředí, v němž všichni žijeme, a chceme přírodě pomáhat,” říká Milan Baran, jednatel společnosti OFFICEO. Nejde přitom o první udržitelný projekt společnosti. „Za každých 50 odebraných balíků papíru OFFICEO vysadíme 1 strom v rámci našeho ekologického projektu Stromy pro život. Protože toho chceme vrátit přírodě ještě víc, rozhodli jsme se zapojit do projektu HP Amplify Impact a usadili jsme v areálu naší společnosti dvě včelstva.

Zdroj: HP

Akce Včela v centru dění měla za cíl nejen představit nové úly, ale také seznámit účastníky zábavnou interaktivní formou se životem včel. Nechyběla ani ukázka vytáčení medu a profesionálního medometu. Odvážnější zájemci si mohli úly prohlédnout s ochrannými pomůckami zblízka. Na své si ale přišli i ti nejmenší – děti si mohly vyzkoušet výrobu originálních svíček ze včelího vosku, ochutnat různé druhy medů nebo pomalovat nástavce úlů, o které budou příští rok úly navýšeny.

Zdroj: HP

V rámci programu HP Amplify Impact vzniká celá řada projektů zaměřených na zodpovědné fungování firem. Společnost HP si v tomto směru klade ambiciózní cíle. Je to například dosažení nulových, tedy čistých emisí skleníkových plynů, do roku 2040, nebo nabídka nejudržitelnějšího portfolia produktů a řešení v oboru.

Zdroj: HP

Udržitelné ambice společnosti HP stále rostou, a tak se pouští do dalších výzev. Jednou z nich je zmírňování odlesňování, i v Česku se společnost HP zapojila do výsadby nových stromů. Program HP Amplify Impact navíc poskytuje zdroje i cenné know-how také obchodním partnerům HP, kteří se chtějí k této iniciativě připojit. Ukázkou takové spolupráce je i akce Včela v centru dění, realizovaná se společností OFFICEO,“ uzavírá Pavel Machovský, Country Channel Manager HP, Czech republic, Slovakia and Hungary.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno