Samsung se bude pomalu odklánět od výroby lithium-iontových baterií, protože jeho pododdíl s názvem Samsung SDI údajně vyvíjí polovodičové baterie s cílem uvést novou technologii na trh za několik let. Byl také vytvořen nový tým, který má korejskému gigantovi pomoci dosáhnout zamýšleného výrobního cíle.

Přestože technologie polovodičových baterií již nějakou dobu existuje, jejich hromadná výroba v milionech se stala neškálovatelnou výzvou. Podle listu The Korea Economic Daily vytvořila společnost Samsung SDI nový tým pro komercializaci své technologie ASB (All-Solid-State Battery), přičemž tým údajně vedl Go Joo-young, který je viceprezidentem velké společnosti. Prvotním cílem je urychlit uvedení nového produktu na trh.

Na rozdíl od tradičních lithium-iontových baterií, které se nacházejí v nesčetných typech produktů, se polovodičová varianta chová odlišně a je zásadně pokročilejší. ASB zcela nahrazuje elektrolyt nacházející se v lithium-iontové baterii a přenáší ionty mezi kladnou a zápornou elektrodou, známou také jako anoda a katoda.

Zdroj: Samsung

Polovodičová baterie využívá k přenosu energie pevné materiály, díky čemuž je mnohem bezpečnější a zároveň zlepšuje výkon. Tyto články mají také vyšší hustotu energie než běžné lithium-iontové baterie. Samsung SDI se údajně zaměřuje na vývoj polovodičových baterií s energetickou hustotou přes 900 Wh/L. Společnost toho dosáhne přijetím technologie na bázi sulfidu, která dokáže zajistit nejrychlejší tok lithium-iontů na jednotku objemu.

I když to všechno je vzrušující, povšimněte si, že tato technologie baterií bude pravděpodobně nejprve vyráběna pro výrobce automobilů pro použití v jejich EV, poté bude následovat spotřební elektronika, jako jsou smartphony a tablety. Vzhledem k tomu, že poptávka po elektrických vozidlech celosvětově nabírá na síle, je tento trh zralý k růstu a Samsung chce tuto příležitost bezpochyby využít a zajistit pevné partnerství s několika zákazníky různých kategorií, počínaje automobilovými společnostmi.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno