Společnost Apple se částečně zaměřuje na skládací iPhony a podle nejnovější zprávy testuje různé prototypy v naději, že jeden z nich projde fází kontroly kvality, aby mohl být podroben sériové výrobě.

Bohužel se u dnešních skládacích smartphonů objevuje několik konstrukčních problémů, což je jeden z důvodů, proč Apple tak váhá, zda naskočit na stejnou vlnu jako skvadra Androidu, ale jeho snaha o vývoj co nejlepší verze trvá.

Dva největší problémy, které podle The Information brání společnosti Apple v uvedení skládacího iPhonu na trh, jsou nalezení způsobu, jak obejít odolnou konstrukci pantů, a zvrásnění obrazovky, které vzniká při úplném rozložení zařízení. V této fázi se vyvíjejí dva nebo více prototypů, ale podrobnosti o jejich tvaru zatím nebyly zveřejněny, přičemž nejmenovaný zdroj tvrdí, že k uvedení na trh by mělo dojít až v roce 2024 nebo 2025.

I když je výroba prototypů teprve v počátečních fázích, Apple údajně jedná s nejméně jedním výrobcem komponent o zapojení do dodavatelského řetězce. Nejnovější informace neuvádějí jméno této společnosti, ale předchozí zprávy uváděly, že Samsung a LG zaslaly společnosti Apple vzorky skládacích displejů. Pokud však kalifornský gigant nebude spokojen s odolností unikátního iPhonu nebo budou přetrvávat jiné problémy, mohl by vývoj zcela zrušit.

Je to také otázka ceny, protože společnost by mohla mít pocit, že zákazníci se nemusí cítit přitahováni skládacím iPhonem, pokud bude mít vysokou cenu, protože by si mohli jednoduše zakoupit  ‘candy bar’ verzi a být s ní spokojeni. Společnost Apple zkoumala možnost výroby skládacích iPadů, ale ty by byly uvedeny na trh až po příchodu modelů OLED iPad Pro později v tomto roce. Na firemní tablety by se však vztahovaly stejné problémy, které byly zmíněny výše, takže primárním zájmem je tento problém škálovat a poté přejít k masové výrobě.

Nedávné výsledky společnosti Apple za 1. čtvrtletí 2024 jsou důkazem toho, že kalifornský titán nemá příliš důvodů vrhat se do oblasti skládacích chytrých telefonů, ale nakonec se bude muset prosadit i zde, protože jeho konkurenti pomalu, ale jistě přicházejí s cenově dostupnějšími verzemi, které jeho rivalovi nakonec uberou podíl na trhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno