SteelSeries rozšiřuje hojně oceňovanou řadu headsetů Arctis Nova o další headset vytvořený pro herní životní styl. Model Nova 5 ustanovuje novou kategorii herních headsetů „cenově dostupný luxus“ a přináší bezdrátové připojení kompatibilní s platformami Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, PC a mobilní zařízení. Doprovodná aplikace navíc poskytuje vice než 100 přednastavených audio profilů určených pro hráče na konzolích Xbox a PlayStation.

Týmy SteelSeries stanovily tři hlavní cíle při vývoji nového headsetu v rámci oceňované řady Arctis Nova: výrazně zkvalitnit zvuk ze hry pro hráče na konzolích Xbox a PlayStation, vyvinout prémiový bezdrátový headset za dostupnou cenu, a v neposlední řadě umožnit hráčům hrát déle a intenzivněji.

Výsledkem práce je nový Arctis Nova 5 a doprovodná aplikace Nova 5 App, první aplikace svého druhu, která hráčům poskytuje přístup k více než 100 přednastaveným audio profilům. Headset dále dává volnost pro přepínání bezdrátového připojení mezi vysokorychlostní 2,4GHz sítí, resp. Bluetooth 5.3 stisknutím tlačítka a mimořádnou více než 60hodinovou výdrž baterie. To vše v kategorii „cenově dostupný luxus“ za cenu 129,99 dolarů.

Zdroj: SteelSeries

„Inovace nás posunují kupředu, rozvíjí kreativitu, motivují nás překonávat hranice tak, abychom hráčům vždy poskytovali prvotřídní zvukové zážitky,“ říká Ehtisham Rabbani, SteelSeries CEO, a dodává: „Uvedení nového headsetu Arctis Nova 5 a doprovodné aplikace s více než 100 audio profily mění pravidla hry a poskytuje hráčům mimořádnou zvukovou výhodu při hraní na konzolích.“

Na zvuku zkrátka záleží. Pokud jde o poskytování konkurenční výhody hráčům, stojí SteelSeries na čele vývoje špičkového herního vybavení a je tahounem nejen esportu již více než dvě desetiletí. S rostoucí popularitou hraní se SteelSeries intenzivně zaměřuje na maximální herní zážitek a definuje herní životní styl. Podle údajů z ledna 2024 je na světě více než 3,4 miliardy hráčů, což zahrnuje 887 milionů PC hráčů, 334 milionů hráčů vlastnící konzoli PlayStation, 247 milionů Nintendo, 227 milionů Xbox a 2,8 miliardy mobilních hráčů, kteří obvykle hrají také na dalších platformách.

Zdroj: SteelSeries

Headset SteelSeries Arctis Nova 5 je dokonale připraven pro hraní na konzolích Xbox, PlayStation, Nintendo Switch a dalších platformách. Hlavními přednostmi jsou:

  • Doprovodná mobilní aplikace Nova 5 – revoluční aplikace s více než 100 přednastavenými audio profily pro konkrétní hry, které byly pečlivě přizpůsobeny každé hře profesionály z audio oboru, esportu a herními vývojáři. Hráč má možnost měnit své nastavení během hry v reálném čase bez nutnosti vypnout hru. Precizně vyladěné audio profily pro hry jako jsou Fortnite, Apex Legends, Minecraft a další dávají hráčům konkurenční výhodu slyšet i to, co ostatní nemají šanci zaslechnout.
Zdroj: SteelSeries

Na míru vyvinuté výkonné neodymové magnetické měniče – umožňují hráčům slyšet všechny detaily s čistými výškami, přesnými středy a hlubokými basy. Speciálně navržené

  • neodymové magnetické měniče jsou vyrobeny ze slitiny vzácných kovů, aby zajistily uživatelům dokonalý zvukový zážitek, ať už hrají jakoukoli hru nebo poslouchají kteroukoli hudbu.
  • Rychlé přepnutí bezdrátového připojení – stisknutím tlačítka lze snadno přepínat mezi vysokorychlostním připojením přes 2,4GHz síť a Bluetooth 5.3. Mobilní připojení zůstává ve stand-by režimu, zatímco je hráč ve hře, takže je schopen snadno přijímat hovory. Zároveň zachovává zvolený herní profil v 2,4GHz pásmu aniž by ovlivnil specifický profil pro přenos zvuku přes Bluetooth.
  • Hraní napříč platformami – kompaktní USB-C adaptér umožňuje hráčům snadno přecházet mezi všemi platformami. Je kompatibilní s konzolemi Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, ale také PC, Meta Quest, stejně jako s mobily a tablety podporujícími USB-C připojení.
  • Mikrofon ClearCast 2.X – dvakrát větší šířka pásma, dvakrát větší čistota zvuku. Mikrofon ClearCast od SteelSeries je vybaven novou čipovou sadou s vysokou šířkou pásma 32kHz/16Bit pro čistou a jasnou komunikaci. Navíc mají PC hráči možnost využít dodávaného softwaru Sonar využívajícího umělé inteligence k eliminaci šumu a okolního hluku. Jedinečný design zajišťuje jeho neviditelnost v zataženém stavu do náušníku a otevírá možnost použití sluchátek na cestách.
  • Více než 60 hodin bezdrátového hraní – celková výdrž baterie 60 hodin odpovídá každodennímu použití, tedy 7 dní v týdnu po 8 hodinách. Funkce rychlého nabíjení přes USB-C nabízí dalších 6 hodin výdrže za pouhých 15 minut.
  • Aplikace Sonar Audio – první profesionální parametrický ekvalizér určený pro hráče. Sonar byl speciálně navržen a je neustále vyvíjen tak, aby povýšil jakýkoli herní headset na novou úroveň a poskytl hráčům neomezené možnosti nastavení a přizpůsobení zvuku ve hrách, týmové komunikaci a mikrofonu. Umožňuje jim nastavit každý jednotlivý vstup, frekvenci a slyšet tak jen ty zvuky, na kterých opravdu záleží.
Zdroj: SteelSeries

Headsety SteelSeries Arctis Nova 5/5X/5P Wireless jsou celosvětově k dispozici prostřednictvím www.SteelSeries.com a u lokálních prodejců za doporučenou koncovou cenu 139,99 euro. Aplikace SteelSeries Sonar je zdarma ke stažení na webové stránce SteelSeries.com/gg/sonar

Článek SteelSeries uvádí nový headset Nova 5 a doprovodnou mobilní aplikaci pro konzolisty se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno