Grafický procesor Adreno 830 je údajně součástí Snapdragonu 8 Gen 4 od společnosti Qualcomm a první výsledky ukázaly, že tento grafický procesor není nic jiného než bestie, která v testu 3DMark Wild Life Extreme překonala M2 od společnosti Apple o 10 procent.

Nyní jeden z tipů naznačuje, že na seznamu vylepšení grafického procesoru nebude jen hrubý výkon, protože může být přidána také podpora vylepšené komprese paměti a zvýšené využití pro zvýšení výkonu v náročných hrách.

Jednou z hlavních změn u Snapdragonu 8 Gen 4 je nová architektura grafického procesoru slice. Z nějakého důvodu to tipér Weibo Digital Chat Station ve svém příspěvku vynechal, ale naštěstí na to rychle upozornil @negativeonehero na X. Pro ty, kteří to nevědí, architektura slice GPU znamená, že Adreno 830 bude rozděleno do několika nezávislých instancí zvaných „slices“, přičemž každá z nich se může pochlubit vlastní pipeline, cache a pamětí. Výhody této architektury nebyly zdůrazněny, ale známe výhody vylepšeného algoritmu komprese paměti.

Při pohledu na snahu společnosti Apple přinést na iPhone hry AAA se Qualcomm pravděpodobně cítí pod tlakem, aby spolupracoval se společnostmi vyvíjejícími hry a vydal se stejnou cestou. To by mohl být jeden z důvodů, proč uživatel Weibo uvádí, že šanghajský tým výrobce čipových sad vyvinul novou technologii, která zlepšuje využití GPU a celkový výkon. Již dříve tento tipař tvrdil, že Snapdragon 8 Gen 4 bude pohánět budoucí vlajkové lodě s Androidem s obrovskou kapacitou baterie 5 500 mAh, a naznačil, že důvodem tohoto rozhodnutí bude vysoká spotřeba energie SoC.

Zdroj: Digital Chat Station

Je však možné, že přechod na větší baterie je způsoben tím, že výrobci smartphonů se systémem Android chtějí, aby jejich zařízení vydržela déle, když jsou jejich majitelé ponořeni do hraní graficky náročných her. S lepším využitím grafického procesoru přichází i vyšší spotřeba energie, protože aplikace prý plně využívají výhod Adreno 830. Se Snapdragonem 8 Gen 4 by Qualcomm mohl začít vážně uvažovat o tom, že přinese AAA hry do milionů zařízení, i když to znamená, že bude za Applem o celý rok pozadu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno