Do akce Galaxy Unpacked 2024 zbývá už jen několik týdnů, a tak se již objevilo mnoho zvěstí o chystaných modelech Galaxy Z Flip a Z Fold 6.

Zatímco u řady Fold byl již dříve potvrzen design ve stylu knihy, ohledně Z Flip 6 se objevilo relativně méně spekulací. Nyní nejnovější benchmarky Geekbench odhalují výkon zařízení a software, který bude obsahovat po vybalení krabice.

Podle výpisu z Geekbench bude Z Flip 6 vybaven 12 GB RAM, což je obrovský skok oproti jeho předchůdci, který měl 8 GB RAM. To potvrzuje předchozí spekulace o tom, že se nový model může pochlubit vyšším počtem pamětí RAM, a možná s tím má co do činění i nová funkce společnosti Galaxy AI.

Flip 6 má modelové číslo SM-F741B, což je varianta pro severoamerický a evropský trh. Ve výpisu údajů o procesoru jsou čtyři shluky jednotek, které ukazují na procesor Snapdragon 8 Gen 3, který bude vybaven vyšším výkonem než Galaxy Z Flip 5. Čip podpoří vyšší taktovací frekvence 3,40 GHz poháněná jádrem Cortex-X4, což výrazně zvýší výkon.

Zdroj: Geekbench

Další důležitý prvek v informacích z Geekbench odhalil nárůst výkonu, kterého bychom se u tohoto zařízení měli dočkat. Zařízení má skóre pro jedno jádro 2 247 bodů a pro více jader 6 857 bodů, což představuje 13,2%, resp. 30% nárůst celkového výkonu ve srovnání se současnými modely. Flip 6 znamená výrazné zlepšení na poli benchmarků a může být dobrým ukazatelem slibného výkonu, vzhledem k tomu, jak je generativní technologie AI náročným aspektem.

Spekulace týkající se specifikací modelu Z Flip 6 směřují k 50MP primárnímu fotoaparátu, 3,4palcovému krycímu displeji, 6,7palcovému hlavnímu skládacímu displeji AMOLED a 120Hz obnovovací frekvenci. Galaxy Z Flip 6 by měl být vybaven baterií s kapacitou 4 000 mAh, což je výrazně více než u modelu Flip 5. Ačkoli zatím nemáme informace o rychlosti nabíjení, můžeme očekávat, že se bude řídit podobným vzorem jako jeho předchozí verze, a rozměry by se od modelu Flip 5 také příliš nelišily.

Podobně jako u řady Fold se i nový Z Flip 6 dočká zvýšení ceny, možná kvůli novým funkcím Galaxy AI, které se s přístroji objeví. Očekává se, že cena bude začínat na 1 100 dolarech, přičemž zvěsti naznačují, že první dva týdny po oznámení si uživatelé budou moci za stejnou cenu pořídit dvojnásobné úložiště.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno