Společnost Apple neustále představuje nějakou hardwarovou variantu své řady iPhonů, přičemž dražší verze dostávají výrazně lepší čipovou sadu. Tento přístup společnost zachovala u iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max, když představila A17 Pro, ale při uvedení iPhonu 16 by strategie společnosti mohla být trochu jiná, za předpokladu, že se nejnovější únik ukáže jako pravdivý.

Podle všeho bude celá řada vybavena SoC A18, což naznačuje, že by zde nemusely být žádné rozdíly, ale stále existuje možnost, že Apple skrývá kompletní specifikace až do skutečného odhalení.

Kód, který Nicolás Alvarez rozluštil z backendu společnosti Apple a o kterém informoval server MacRumors, odhaluje, že cupertinský gigant plánuje ještě letos oznámit čtyři modely iPhone 16 se stejným SoC A18. Pro ty, kteří se zajímají o jedinečné identifikátory, jsou to iPhone17,1, iPhone17,2, iPhone17,3, iPhone17,4 a iPhone17,5. Všech těchto pět modelů sdílí stejné startovní číslo, čímž se zcela liší od přístupu, který společnost Apple uplatňovala v loňském roce. V roce 2023 měly modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus identifikátory iPhone 15,4 a iPhone 15,5, zatímco modely „Pro“ byly označeny čísly iPhone 16,1 a iPhone 16,2.

I když toto odhalení naznačuje, že modely iPhone 16 budou vybaveny stejným čipem A18, je pravděpodobné, že jedinou podobností je zde název SoC. Až budou odhaleny podrobné specifikace, naše předtucha nám říká, že zde bude více rozdílů, například méně jader GPU u základních modelů iPhone 16 a iPhone 16 Plus. U všech čtyř modelů bychom však mohli standardně vidět 8 GB RAM, protože to je naprosté minimum pro provoz Apple Intelligence. Pokud jde o Neural Engine, domníváme se, že tato jednotka zůstane konzistentní s oběma variantami čipsetu, přičemž dřívější zvěst tvrdila, že bude výkonnější než Neural Engine přítomný v M4.

A18 by stále mohl mít přívlastek „Pro“, který je exkluzivní pro iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max, což zákazníkům usnadní výběr výkonnějších verzí, pokud chtějí nejnovější a nejlepší verzi jako své každodenní zařízení. O těchto rozdílech se samozřejmě dozvíme více v následujících měsících, takže zůstaňte naladěni na další aktualizace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno