Na dnešní akci Galaxy Unpacked Samsung představil širokou škálu zařízení, mezi nimiž se skládací řada těší velkému zájmu. O modelu Z Flip 6 se hodně spekulovalo, zejména o tom, že se do něj dostane pokrok v oblasti umělé inteligence.

S tím, jak bylo zařízení konečně zveřejněno, se zdá, že specifikace odpovídají všem předchozím zprávám a Galaxy Z Flip 6 přichází s několika zásadními vylepšeními oproti svým předchůdcům.

Galaxy Z Flip 5 si pevně zajistil svou pozici na trhu a mezi zákazníky zůstal oblíbený poměrně dlouho. Je to jeden z důvodů, proč technologičtí nadšenci a uživatelé netrpělivě čekali na uvedení další generace skládacích zařízení. Nuže, čekání je konečně u konce, protože Galaxy Z Flip 6 je konečně tady, se slibnými vylepšeními a výkonným procesorem. Ačkoli se design od modelu Flip 5 příliš neliší, nový Flip 6 měří 165,0 x 71,7 x 7,4 mm.

Zdroj: Samsung

Podle očekávání má Z Flip 6 6,7palcový hlavní displej FHD+Dynamic AMOLED 2X a 3,4palcový krycí displej podobně jako jeho předchůdce. Hlavní displej má obnovovací frekvenci 120 Hz, což zajišťuje plynulejší přechod a snižuje rozmazání pohybu při sledování obsahu. Dlouho očekávaného vylepšení se dočkal také snímač hlavního fotoaparátu, který se přesunul na 50Mpx primární fotoaparát s technologií Pro Visual Engine, která zachycuje více detailů. Ultraširokoúhlý fotoaparát zůstává stejný jako u předchůdce, tedy 12MP. Řada ani tentokrát nedostala speciální fotoaparát s teleobjektivem.

Zdroj: Samsung

Mezi schopnosti fotoaparátu Z Flip 6 s umělou inteligencí patří vylepšení funkce FlexCam s automatickým zoomem, která pomáhá automaticky nastavit zoom, přesněji zabírat objekt a zlepšit celkovou kompozici obrazu. Samsung navíc přidal do skládacího zařízení funkci překladu v reálném čase s širokou škálou jazykových možností.

Nový telefon Flip je poháněn čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, což je pro řadu Flip zatím výkonný procesor, a má baterii o kapacitě 4 000 mAh. Vylepšení se dočkal i úložný prostor RAM, neboť model disponuje 12 GB RAM, což je skok oproti modelu Flip 5, který se pyšnil 8 GB RAM. K dispozici je ve čtyřech barevných variantách: Stříbrný stín, modrá, žlutá a mátová, přičemž u nového modelu Z Flip 6 se řada drží pastelových barev. Některé exkluzivní barvy jsou vyhrazeny pro Samsung.com, včetně Crafted Black, Peach a White.

Ačkoli je cena Flipu 6 tentokrát o něco vyšší a zařízení startuje na 28.999,- za 256GB verzi, díky pokročilým funkcím umělé inteligence, které do řady přicházejí, by se uživatelům mohlo zdražení vyplatit.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno