Díky UTM SE může na vašem iPhone „spouštět klasický software a hry ze staré školy“ pro Windows, Mac OS 9 a Linux.

Společnost Apple schválila aplikaci UTM SE, která slouží k emulaci počítače pro spouštění klasického softwaru a her, několik týdnů poté, co ji společnost odmítla a zakázala její notářské ověření pro obchody s aplikacemi třetích stran v Evropské unii. Aplikace je nyní k dispozici zdarma pro systémy iOS, iPadOS a visionOS.

Poté, co společnost Apple aplikaci v červnu odmítla, vývojář uvedl, že se o ni nebude dále pokoušet, protože aplikace představuje „podprůměrný zážitek“. Dnes společnost UTM poděkovala týmu AltStore za pomoc a ocenila dalšího vývojáře, „jehož implementace QEMU TCTI byla pro toto sestavení bez JIT klíčová“.

Stejně jako v případě jiných emulátorů v App Store toho s UTM SE po nainstalování mnoho neuděláte. Není dodáván s žádným operačním systémem, ačkoli aplikace odkazuje na web UTM, kde jsou k dispozici průvodci pro emulaci Windows XP až Windows 11 a kde si můžete stáhnout předpřipravené virtuální počítače s Linuxem. Mac OS 9.2.1 a DOS jsou uvedeny na jednom snímku obrazovky ze stránky UTM SE App Store.

Zde je popis aplikace UTM SE v App Store:

UTM SE je emulátor PC, který umožňuje spouštět klasický software a hry ze staré školy.

* Podporuje režim VGA pro grafiku i terminálový režim pro textové operační systémy.

* Emuluje architektury x86, PPC a RISC-V

* Spouštění předpřipravených strojů nebo vytvoření vlastní konfigurace od nuly

* Postaven na základě QEMU, výkonného a široce používaného emulátoru

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno