Pokud jde o řadu Pixel, ta má tendenci poutat pozornost ještě před svým vydáním a je těžké její detaily udržet pod pokličkou. Nový únik dává nahlédnout do významných vylepšení, která se chystají v senzorech fotoaparátů nadcházející řady Pixel 9, a objevily se i náznaky týkající se podpory nahrávání videa v rozlišení 8K, která se konečně dostala do aplikace Fotoaparát.

Google Pixel 9 si u uživatelů a technologických nadšenců získal dobrou pověst, protože nabízí skvělý fotoaparát pro fotografování. Společnost je však pomalá, pokud jde o aktualizaci softwaru fotoaparátu. To se má s nadcházející řadou Pixel 9 změnit, protože společnost se chystá přinést do smartphonů několik významných hardwarových vylepšení a dalších znatelných vylepšení.

Jak informoval server Android Authority, společnost Google přináší několik zásadních vylepšení fotoaparátu řady Pixel 9. Základní model Pixel 9 by měl dostat upgrade svého ultraširokoúhlého objektivu oproti svému předchůdci, protože u modelu Pixel 8 byl dříve používán objektiv Sony IMX386, který je však nahrazen novým objektivem Sony IMX858. Aktualizovaný ultraširokoúhlý objektiv by byl relativně větší a dokázal by zachytit kvalitnější snímky v různých situacích, například za špatných světelných podmínek.

Zdroj: Android Authority

Pixel 9 dostane další důležitou funkci, která byla dlouho požadována pro standardní model: přední fotoaparát s automatickým ostřením, který měl Pixel 8 Pro. Tento fotoaparát by pomohl vytvářet ostřejší a prokreslenější snímky a odstranil by problémy se selfie kamerou s pevným zaostřením, která obvykle pořizuje rozmazané snímky.

Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL dostanou také nový snímač Sony IMX858 pro přední, teleobjektivní a ultraširokoúhlý fotoaparát. Vylepšený snímač v předním fotoaparátu by výrazně zlepšil výsledky selfie kamer, protože větší snímače by pomohly získat snímky s vyšším rozlišením a více detaily. Pixel 9 Pro si získá oblibu díky velkým snímačům fotoaparátu, které jsou obvykle určeny pro zadní fotoaparáty a nyní přijdou i do předního fotoaparátu.

Společnost Google zachovává infračervený teploměr Melexis MLX90632 pro Pixel Pro, přestože jeho využití je omezené a od počátku se jednalo o polarizující funkci.

Změny se netýkají pouze modelů Pixel 9 a Pixel 9 Pro, ale i řady Fold. Ultrawide fotoaparát pro Pixel 9 Pro Fold již nebude používat Sony IMX386 a bude nahrazen ultrawide snímačem Samsung 3LU a selfie fotoaparát bude nyní Samsung 3K1. Zdá se to jako zhoršení, ale lze to přičíst tomu, že skládací Pixel je nyní o 2 mm tenčí než původní Pixel Fold.

Pro lepší přehlednost uvádíme snímače fotoaparátů, které budou podle uvedených informací součástí řady Pixel 9:

Pixel 9

  • Primární snímač: Samsung GNK
  • Ultra širokoúhlý fotoaparát: Sony IMX858
  • Přední fotoaparát: Samsung 3J1

Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL

  • Primární snímač: Samsung GNK
  • Ultraširokoúhlý, teleobjektiv, přední snímač: Sony IMX858
  • Infračervený teploměr: Melexis MLX90632

Pixel 9 Pro Fold

  • Ultraširoký snímač: Samsung 3LU
  • Přední fotoaparát: Samsung 3K1

Kromě upgradů hardwaru fotoaparátu získá nadcházející řada Pixel 9 podporu nahrávání videa v rozlišení 8K při 30 snímcích za sekundu pro aplikaci Fotoaparát, což by mohlo výrazně zlepšit detaily a jasnost obsahu vytvářením videí ve vysokém rozlišení. Řada Pixel 9 bude představena na akci Made by Google příští měsíc a s blížícím se datem události bychom mohli vidět další podrobnosti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno