Soud v Suwonu, nejlidnatější jihokorejské provincii, odsoudil bývalého vysoce postaveného inženýra společnosti Samsung na něco málo přes půl desetiletí vězení za únik technologie OLED v hodnotě přibližně 340 milionů wonů do Číny.

Tato částka je v přepočtu přibližně 24,5 milionu dolarů, což je slušný balík peněz, který byl prodán konkurentovi, jenž by měl ze špičkové zobrazovací technologie masově vyráběné největším světovým výrobcem panelů OLED velký prospěch.

Bývalý inženýr společnosti Samsung porušil zákon o zamezení nekalé soutěže a ochraně obchodního tajemství a zjistilo se, že v letech 2018 až 2020 prodával čínským firmám.

Jak uvedl deník Korea Joongang Daily, bývalý výzkumný pracovník byl souzen, ale byl propuštěn na kauci, protože mu v březnu vypršela lhůta vazby. Po jejím uplynutí byl opět vzat do vazby a ve čtvrtek odsouzen. Soudce Ha Sang-je níže uvedl, že osoby, které se pokusí ukrást vyspělou technologii země, by měly být přísně potrestány.

„Obviněná strana neoprávněně použila technologii, do jejíhož vývoje společnost dlouhodobě investovala velké množství peněz, což je velmi odsouzeníhodné. je řekl o svém rozhodnutí. Přísný trest je nutný k ochraně vyspělé technologie země. Nebyly sděleny žádné okolnosti, které by byly natolik rozumné, aby bylo možné vzít v úvahu přerušení trestu obviněné strany.“

Zaměstnanec byl v říjnu loňského roku obviněn z nezákonného získávání optických systémů pro technologii žíhání excimerovým laserem neboli ELA. Pro ty, kdo neví, tato technologie se používá při výrobě panelů OLED společnosti Samsung a inkoustových tiskáren OCR. Poté, co bývalý inženýr odstoupil ze své pozice, založil společnost zabývající se výrobou displejů, jejíž základna byla zřízena v Jižní Koreji a Číně, s úmyslem propašovat technologii OLED z jejich firmy a prodat ji konkurenci.

Kromě bývalého zaměstnance bylo v srpnu 2020 obviněno pět osob, které se s obviněným spolčily. Tři z této pětice patřili ke společnosti Samsung a byli odsouzeni na dva až tři roky, zatímco zbývající dva dostali podmíněné tresty.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno