Zatímco Unpacked Event 2024 od Samsungu odhalil nepřeberné množství zařízení, pozornost zůstala na skládací sérii nové generace. Galaxy Z Fold 6 a Z Flip 6 byly uvedeny na trh s vylepšenými funkcemi, některými významnými změnami designu a začleněním schopností umělé inteligence.

Oproti svému předchůdci měl skládací model vysokou cenovku, což bylo přičítáno začlenění Galaxy AI. Zatímco očekávání s modelem Z6 byla velká, nedávná korejská zpráva odhaluje domácí předprodej, a ten mohl mnohé šokovat.

Na veletrhu Galaxy Unpacked 2024 byly představeny modely Galaxy Z Fold 6 a Z Flip 6 se skládacím tvarem a umělou inteligencí Galaxy AI. Ještě před vydáním vyvolaly v technologické komunitě značný rozruch potenciální vylepšení designu a hardwarové změny, které se dostanou do této řady. Zatímco modely Z Fold 5 a Z Flip 5 zaznamenaly nejvyšší předprodej, od nové generace se očekávalo překonání rekordu. Nedávná zpráva však upozornila na předprodej zaznamenaný u řady Z6 v Jižní Koreji, což není to, co jsme očekávali.

Podle ZDNet Korea společnost Samsung Electronics oznámila domácí předprodej telefonů Z Flip 6 a Z Fold 6, který se protáhl od 12. do 18. července, a společnosti se podařilo předprodat 910 000 kusů. Pokud porovnáme údaje o předprodeji s předchozí generací, Z Flip 5 a Fold 5 nepřekonaly rekordy v předprodeji, kterých se prodalo více než 1,02 milionu kusů. To značí pokles o 110 000 kusů v letošním roce u nových skládacích zařízení ve srovnání s rokem předchozím.

Počet prodaných kusů v předprodejním období sice oproti loňskému roku výrazně poklesl, ale vzhledem k nedávné globální ekonomické situaci byla prodejní čísla stále slušná. Vzhledem k tomu, že ceny komponentů rostou, Galaxy Z Flip 6 a Fold 6 byly nakonec dražší než předchozí řady, ale důvodem zvýšených cen mohlo být i začlenění umělé inteligence Galaxy. Předpokládáme, že trend vysokých cen ovlivnil také předprodej skládacích zařízení.

Zpráva dále zdůrazňuje, že společnost Samsung dostává po celém světě pozitivní recenze, což by mohlo svědčit o tom, že zařízení jsou uživateli dobře přijímána a že údaje o předprodeji skutečně nepředstavují očekávaný prodej. Existuje vysoká pravděpodobnost, že prodej bude mít vzestupnou tendenci, až se skládací zařízení začnou oficiálně prodávat.

Dalším důležitým aspektem je, že poměr předprodejů modelu Z Fold 6 vzrostl o 10 % ve srovnání s modelem Fold 5. Poměr předobjednávek pro Galaxy Z Fold 6 a Z Flip 6 je v tomto pořadí 40:60. Kromě poklesu předprodaných kusů nové řady se zdá, že barva Silver Shadow je pro skládací zařízení barvou roku, která zachycuje maximální prodeje modelů Fold i Flip.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno