První skládací iPhone společnosti Apple bude podle nejnovějších informací DigiTimes uveden na trh v roce 2026, a to v designu, který se bude podobat řadě Galaxy Z Flip namísto Fold.

Pro iPhone to bude zásadní zlom od jeho debutu a společnost na zajištění technologie pracuje již dlouho. Dosud se společnost potýkala s problémy souvisejícími s mechanismem pantů, protože Apple chce, aby se na obrazovce jen málo nebo vůbec neprohýbaly.

V současné době společnost Apple pracuje na tom, aby v září uvedla na trh řadu iPhone 16 s novými doplňky a některými změnami v designu zařízení, zejména u modelů jiných než Pro. Začátkem tohoto týdne jsme se také dozvěděli podrobnosti o řadě iPhone 17 a můžeme spekulovat, že design iPhonu 17 Pro zůstane také víceméně stejný, zatímco společnost představí v řadě nový model „Slim“, který nahradí model „Plus“. Dnes jsme se dozvěděli podrobnosti o skládacím iPhonu, který bude údajně uveden na trh v roce 2026.

Podle zpráv korejských médií Hankooki a ET News zdroje blízké společnosti Apple uvádějí, že společnost provádí výzkum a vývoj skládacího smartphonu shora dolů již od roku 2024. Očekává se, že rozložené zařízení bude mít podobné rozměry jako stávající iPhony.

[…]

V posledních letech si Apple zajišťuje patenty týkající se skládacích produktů. Pověsti naznačují, že v roce 2024 společnost Apple oficiálně zahájila výzkum a vývoj a podepsala smlouvu o dodávkách panelů se společností Samsung Display (SDC). Vzhledem k typickému dvouletému vývojovému cyklu nových produktů společnosti Apple se tedy předpokládá uvedení na trh v roce 2026.

Příští dva roky jsou pro Apple klíčové, protože se snaží zavést do iPhonu novinky a iPhone 17 i skládací iPhone budou pro iPhone zlomové. V souvislosti se skládacím iPhonem byste si však měli všímat některých podrobností, o které se ve zprávě podělili Daniel Chiang a Jack Wu.

DigiTimes uvádí, že skládací iPhone z roku 2026 bude mít škeblovou konstrukci, což znamená, že bude mít podobný design jako Galaxy Z fold Flip, a ne Z Fold. Kromě toho bude mít zařízení v rozloženém stavu stejné rozměry a tvar jako současné modely iPhonu. Zpráva také zmiňuje, že společnost Apple již možná podepsala smlouvu se společností Samsung týkající se prvního skládacího zařízení, která zajišťuje objednávky panelů a sdílí požadavky na kvalitu.

Není to poprvé, co slyšíme podrobnosti o prvním skládacím iPhonu, ale v minulosti jsme slyšeli, že se společnost zaměřuje na jiné produkty se skládací obrazovkou než na iPhone. Viděli jsme také patenty, které ukazují skládací tablet a hybridní zařízení typu notebooku. Je možné, že společnost uvede skládací iPhone na trh dříve než iPad a MacBook.

Původně se spekulovalo, že Apple nejprve uvede na trh skládací iPad, aby zjistil reakci trhu a nasbíral zkušenosti s prodejem, než tuto technologii zavede do svého hlavního produktu, iPhonu. Vzhledem k problémům, které se vyskytly na čínském trhu s chytrými telefony, však Apple údajně své plány upravil a jako svůj první skládací produkt možná uvede iPhone.

Zdá se, že další velkou věcí pro Apple je skládací technologie a v kombinaci s Apple Intelligence by společnost mohla zvýšit svou přítomnost na trhu. Zejména v Číně, kde se její prodeje snaží držet krok s konkurencí. Výrobci smartphonů s operačním systémem Android, jako je Samsung, Oppo, Huawei a OnePlus, již představili své první skládací zařízení a Apple zatím zůstává v prachu, ale rok 2026 by mohl být rokem, kdy společnost vstoupí do skládacího průmyslu. Koupili byste si první skládací iPhone od Applu?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno