Do události Made By Google zbývá sotva měsíc a všechny oči se upírají k řadě Pixel 9, která bude představena 13. srpna. Ačkoli řada nezůstává žádným tajemstvím, protože úniky stále prozrazují specifikace nadcházející řady, informací o skládacím modelu Pixel Pro, který bude dodáván vedle standardních modelů, bylo málo. Nedávná zpráva prozrazuje design příští generace varianty Fold a oproti svým předchůdcům volí vylepšený vzhled.

Očekává se, že na akci Made by Google bude Pixel 9 Pro Fold představen společně s ostatními standardními telefony řady Pixel 9. Předchozí spekulace naznačovaly, že by se nový model Fold mohl jmenovat Pixel Fold 2, ale Google zvolil jiný název, a to není jediná změna, které se u nadcházejícího modelu Pro Fold dočkáme.

Původní Pixel Fold měl jiný poměr stran, než jsou obecně dodržované specifikace pro skládací zařízení. Přišel s 5,8palcovým širokým vnějším displejem, který byl poměrně krátký, a vnitřní displej byl také příliš široký – 7,6 palce. Zatímco vnější displej byl uživateli přijat dobře, díky čemuž byla zkušenost se zařízením bezproblémová, vnitřní displej byl brán tak, že úkoly, jako je psaní, byly kvůli jeho širšímu poměru obtížnější a skládací zařízení se obtížně drželo v jedné ruce.

U nového Pixelu 9 Pro Fold zvolil Google odlišný přístup ke specifikacím displeje a oproti původnímu Pixelu Fold bude mít novou podobu. Podle specifikací, které unikly na server Android Authority, projde Pixel Pro Fold oproti svému předchůdci několika klíčovými změnami a zvolí hranatější vzhled.

Poměry stran se budou lišit od původního modelu, přičemž Pro Fold bude mít vnitřní displej o velikosti 8 palců, což představuje obrovský skok. Bude vybaven jasnějším displejem s maximálním jasem až 16 000 nitů a vylepšeno bude také rozlišení 2152 x 2076 a obnovovací frekvence 120 Hz.

Vnější displej bude relativně vyšší, s 6,24palcovým panelem, který je větší než u původního modelu Fold. Vylepšen bude také špičkový jas, který by měl dosahovat HDR jasu 1800 nitů a rozlišení 1080 x 2424. Díky těmto aktualizacím se nový model Pro Fold velmi liší od původního a místo toho se pocitově blíží modelu OnePlus Open.

Dřívější únik naznačoval, že nový skládací telefon bude tenčí než Galaxy Z Fold 6 a ve složeném stavu bude mít 10,54 mm, což zdokonaluje hardwarové aspekty nadcházejícího modelu. I když se toho o zalomení displeje moc neprozradilo, prozatím se velké změny panelu zdají být slibným aspektem chystaného Pixelu 9 Pro Fold.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno