iOS 18 přinesl pro iPhone řadu nových vylepšení a vývojáři si s novými funkcemi hrají už od vydání první beta verze. Jeden z klíčových aspektů platformy však v nejnovějších beta sestaveních stále chybí a společnost nám nesdělila přesný časový rámec, kdy by se mohl objevit pro vývojáře a veřejné beta testery. Ano, řeč je o funkcích Apple AI a jejich pozdním vstupu do beta cyklu. No, máme kvalifikovaný odhad, kdy bude Apple Intelligence uvolněna pro vývojáře.

Apple Intelligence je odpovědí společnosti na rostoucí trend umělé inteligence a na to, jak zásadním způsobem formuje průmysl. Na akci WWDC společnosti Apple bylo potvrzeno, že funkce dorazí jako beta verze, ale společnost neoznámila žádné konkrétní termíny, což nás a vývojáře zhruba nechává ve štychu. Společnost nedávno vydala čtvrtou vývojářskou beta verzi iOS 18 a Apple Intelligence je stále v nedohlednu, což některé nechává spekulovat, že by se funkce mohla dále zpozdit.

To však není pravda, protože Apple plánuje vydání na léto, přestože ze stránky Apple Intelligence pro vývojáře odstranil značku „Summer“. To znamená, že vývojáři budou moci testovat nástroje umělé inteligence ještě předtím, než bude iOS 18 vydán pro širokou veřejnost později v tomto roce. Vzhledem k tomu, že společnost zahájila také rozesílání veřejných beta verzí, můžeme s jistotou předpokládat, že Apple Intelligence bude uvolněna pro obě verze beta.

Vzhledem k tomu, že iOS 18 bude vydán někdy v září spolu s očekávanou řadou iPhone 16, můžeme odhadovat, že Apple Intelligence bude pro iPhone a další operační systémy vydána v srpnu. Přesněji řečeno, společnost vydá utility před koncem příštího měsíce. Pro Apple by bylo moudré vydat Apple Intelligence co nejdříve, protože vývojáři tak budou mít více času na otestování platformy a nahlášení chyb pro stabilní uživatelské prostředí.

Zpočátku budou funkce Apple Intelligence dostupné pouze v americké angličtině a postupně bude společnost seznam jazyků rozšiřovat. Pokud jde o kompatibilitu, společnost Apple uvedla, že funkci budou moci využívat pouze modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, což znamená, že všechny starší modely budou muset zůstat u základů. V počáteční fázi zavádění Apple Intelligence však budou chybět některé funkce, mezi které patří i nové prostředí Siri. Společnost si vezme čas na zdokonalení technologie a její zavedení dokončí v příštím roce. O tom, kdy bude Apple Intelligence k dispozici pro vývojáře, vás budeme informovat, jakmile bude nová beta verze k dispozici.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno