Zenbook 161280x720 1

ASUS uvedl na český trh vůbec první ultratenký 16palcový notebook nové éry ASUS AI PC – model Zenbook S 16 (UM5606), který kombinuje špičkový výkon a skvělé zpracování. Prémiový Zenbook S 16 přináší nový funkční vzhled a design.

Šasi využívá nádherný high-tech keramický hybridní materiál Ceraluminum v barvách inspirovaných přírodou. Tato inovace se může pochlubit bezkonkurenční tvrdostí, která odolává poškrábání a běžnému opotřebení.

Zenbook S 16 je vybaven nejnovějšími procesory až AMD Ryzen AI 9 HX 370 s grafickým čipem Radeon 890M a výkonem neurální jednotky až 50 TOPS. Díky pokročilému CNC frézování se společnosti ASUS podařilo do mimořádně tichého systému chlazení zabudovat 3D odpařovací komoru, která je v takto tenkém zařízení jedinečná. Díky tomu má maximální výkon procesoru TDP až 28 W a minimální hlučnost. Funkční design zvyšuje uživatelský komfort díky funkcím, jako je speciální klávesa Copilot a o 40 % větší touchpad s poměrem stran 16:10 a podporou chytrých gest.

Pohlcující zábavu a opravdové filmové zážitky zajišťuje kombinace displeje ASUS Lumina OLED s rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120Hz a výkonného audiosystému se šesti reproduktory, což je u takto tenkého notebooku nevídaná výbava.

Zařízení spolehlivě chrání technologie Microsoft Pluton a k dispozici je také nová praktická funkce Windows Passkeys, která uživatelům umožňuje bezpečně ukládat přihlašovací údaje. Notebook nabízí také vylepšené biometrické funkce zabezpečení a ochrany soukromí, jako je rozpoznávání obličeje pro automatické přihlášení a odhlášení, adaptivní zámek a adaptivní stmívání pomocí infračervené kamery AiSense.

ASUS strávil čtyři roky laděním barev, struktury a tvrdosti tohoto inovativního materiálu a výsledek mluví sám za sebe.

Zásluhou špičkové CNC technologie dosahuje Zenbook S 16 pozoruhodné tloušťky 1,1 cm, přičemž skrývá řadu špičkových komponent, včetně pokročilého systému chlazení s odpařovací komorou.

Výkonný a intuitivní

Zenbook S 16 nabízí umělou inteligenci nové generace v ultratenkém provedení. Notebook obsahuje nejnovější procesory AMD Ryzen AI řady 300 v kombinaci s až 32 GB rychlé operační paměti a až 2TB úložištěm PCIe 4.0 SSD. Procesor dosahuje TDP až 28 W a jeho integrovaný engine Ryzen AI nabízí výkon umělé inteligence až 50 TOPS. Baterie s kapacitou 78 Wh pomáhá zajistit celodenní výdrž.

Klávesnice ASUS ErgoSense je vybavena speciální klávesou Windows Copilot, která jediným stisknutím umožňuje vyvolat asistenta Windows AI.

Zenbook S 16 přináší také celou řadu vstupních a výstupních portů, včetně dvou portů USB4 Type-C, portu USB 3.2 Gen 2 Type-A, výstupu HDMI 2.1, čtečky SD karet a kombinovaného audio konektoru.

zenbook s 16 one pager
Zdroj: Asus

Pohlcující obraz a zvuk

Velký a jasný displej ASUS Lumina OLED s rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz zajišťuje pohlcující a realistický obraz. Skutečný filmový zážitek dotváří výkonný audiosystém se šesti reproduktory s certifikací Harman Kardon. K dispozici jsou dva vysokofrekvenční výškové reproduktory a čtyři nízkofrekvenční woofery, které zprostředkují vícerozměrný zvuk Dolby Atmos.

Tichý a bezpečný

V případě modelu Zenbook S 16 byla zvláštní pozornost věnována také redukci hlučnosti. Pokročilý 3D chladicí systém s odpařovací chladicí komorou a dvěma ventilátory IceBlade umožňuje dosáhnout hlučnosti chlazení pod 25 dB.

CENA a DOSTUPNOST

ASUS Zenbook S 16 (UM5606) se začíná v Česku prodávat za cenu od 58 990 Kč s DPH.

Článek Nový ASUS Zenbook S 16 (UM5606) s umělou inteligencí míří na český trh se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno