Předpokládá se, že iPhone 16 bude uveden na trh v září a Apple představí čtyři nové modely. Představení obvykle znamená, že na těchto telefonech poběží iOS 18 ihned po vybalení z krabice.

Bohužel běh nejnovější a nejlepší aktualizace společnosti neznamená, že některý ze čtyř modelů bude ihned dodáván se systémem Apple Intelligence, což může oznámení zkomplikovat. Nová zpráva však uvádí, že uvedení iPhonu 16 nebude odloženo jen proto, že technologický gigant nestíhá přinést řadu generických AI funkcí.

V předchozí zprávě Marka Gurmana z agentury Bloomberg se místo iOS 18 uvádí, že Apple Intelligence se objeví s vydáním iOS 18.1, což znamená, že přijde někdy po uvedení iPhonu 16 na trh. Nyní v nejnovějším vydání svého zpravodaje „Power On“ Gurman uvádí, že toto zpoždění nebude mít vliv na zářijové oznámení. Jak dlouho však budou muset zákazníci čekat na vyzkoušení těchto generativních funkcí AI? Podle nejnovější zprávy může být Apple Intelligence připravena až v říjnu, což může znechutit spoustu potenciálních kupujících.

„V dnešní době Apple obvykle uvádí iPhone na trh v září. Stojí však před podobnou hádankou. Apple Intelligence – klíčová funkce iPhonu 16 – bude připravena až v říjnu. Tentokrát však Apple volí jiný postup a nový hardware nebude zdržovat, dokud nebudou služby hotové. K uvedení iPhonu na trh prý dojde přibližně ve stejnou dobu jako loni – při letmém pohledu do kalendáře je pravděpodobné datum 10. září – a uživatelé budou muset svůj nový hardware v říjnu aktualizovat na iOS 18.1, aby mohli začít využívat Apple Intelligence.“

Dříve se uvádělo, že Apple plánoval jen v roce 2024 dodat 90 milionů kusů iPhonu 16, což by znamenalo o 10 procent více než u iPhonu 15. Tento údaj však přišel ještě předtím, než bylo odhaleno, že Apple Intelligence přijde později. Bez ohledu na to by zpoždění příchodu generických funkcí umělé inteligence nemělo být rozhodujícím faktorem úspěchu iPhonu 16, protože se můžeme těšit na četná vylepšení, která by měla zákazníky přimět k upgradu. Tato vylepšení sahají od čipové sady A18 až po vylepšení displeje, designu, fotoaparátu a mnoho dalšího.

Je možné, že se toto zpoždění vyplatí, protože malý náhled Apple Intelligence běžící na iPadu Pro M2 ukazuje, že je docela schopná, protože dokáže přepsat a opravit téměř 15 000 znaků zcela přímo v zařízení, což je něco, čemu se Galaxy AI od Samsungu nemůže rovnat a ani se k tomu nepřiblíží. Očekáváme další vylepšení v budoucnu a jak známe zálibu společnosti Apple v dodávání bezchybných produktů, mělo by zpoždění poskytnout cupertinské firmě tolik potřebný prostor pro zdokonalení různých aspektů Apple Intelligence.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno