S vydáním řady Pixel 9 uživatelé a tech nadšenci očekávali další významné oznámení, že konečně bude uveden Android 15. No, to se k našemu překvapení nestalo, ale Google poskytl časový plán vydání a ten se příliš neliší od vzorů spouštění Android 13 a Android 14.

I když je software v současné době ve fázi beta, Společnost, která 18. července spustila nejnovější beta 4, očekáváme, že konečné vydání bude hned za rohem.

Google uvolnil rané verze svého operačního systému Android 15 a v současné době spustil beta 4 pro testování, než plně uvolní finální verzi pro veřejnost. Beta verze je kompatibilní s několika zařízeními Pixel a lze ji stáhnout ručně na Pixel 6, 7, Pixel 8, Pixel Tablet a Pixel Fold. Jakmile bude vydána finální verze, lze ji nainstalovat také na řadu Pixel 9.

Beta program je přístupný také na jiných modelech OEM, včetně Nothing, OPPO, Xiaomi a HONOR. Pokud stále nemáte kompatibilní zařízení a chcete vyzkoušet funkce dostupné v beta programu, můžete použít Android Emulator v Android Studiu, který napodobuje funkce zařízení Android. Beta program je přístupný pomocí 64bitových systémových obrazů, které Google používá.

Zdroj: Google

Časová osa konečného vydání Androidu 15 je v souladu se vzorem předchozích verzí. Zatímco vývojářské náhledy byly spuštěny na začátku roku, operační systém je v současné době ve fázi beta, přičemž poslední aktualizací je beta 4. Nejnovější beta 4 byla vydána v červenci a byla druhým krokem k nastolení stability operačního systému. Aktualizace naznačila, že základní funkce byla dokončena a vývojáři aplikací provádějí poslední vylepšení, aby zajistili kompatibilitu při upgradu uživatelů.

Vzhledem k tomu, že beta 4 již představuje stabilitu platformy, k úplnému spuštění Androidu 15 by mohlo dojít v brzké době. Věříme, že aktualizace by mohla dorazit již příští měsíc. Ačkoli neexistuje žádné oficiální potvrzení od společnosti Google v měsíci konečného uvedení na trh, pokud se podíváme na vydání předchozí generace, Android 14 byl vydán ve stejný den jako řada Pixel 8.

Vzhledem k tomu, že řada Pixel 9 byla vydána na začátku 13. srpna tohoto roku, vyšla s Androidem 14 a Android 15 přirozeně vyjde o něco později. Uživatelé by měli očekávat, že konečné stabilní vydání Android 15 vyjde kdykoli na podzim.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno