monitor hp per

Monitor HP 727pq se na první pohled tváří jako elegán, kterého zaparkujete na pracovním stole a bude věrně sloužit pro zobrazení vašich nápadů, dokumentů, tabulek a nějakému tomu filmu nebo videu. Zkrátka takový ten poctivý pracant pro produktivní jedince. Jenže pod elegantním designem se skrývá velmi příjemné překvapení.  

 

Začněme tím, co je na první pohled nejvíce vidět – displej. Ten dosahuje úhlopříčky 27 palců a poskytuje komfortní plochu pro zobrazení obsahu. Místa je tu víc než dost, současně se můžete dívat ze vzdálenosti nějakého necelého metru a vše je dobře viditelné a čitelné. Tato velikost mi zkrátka přijde optimální jak na práci, tak multimediální zábavu, a to i ve spojení například se změnou velikosti okna prohlížeče. Quad HD rozlišení vykresluje text i obraz jasně, ostře a s čitelností nemám sebemenší problémy. 27palcová velikost je taky ideální pro komfortní sledování více oken nebo aplikací najednou. V mém případě typicky dvě.

monitor hp 2
monitor hp 3

Abychom se dostali taky k těm hrám, že, tak podporuje technologii AMD FreeSync Premium, takže se velmi dobře synchronizuje s obnovovací frekvencí grafické karty a zajišťuje plynulý obraz bez sekání nebo trhání. Samozřejmostí jsou také dle mého soudu velmi dobře kalibrované a bohaté barvy a umím si představit, že bych na monitoru HP 727pq dokázal dělat i nějaké ty náročnější editace digitálního obsahu, jako je úprava fotografií a obrázků. 

 

monitor hp 9
monitpr hp 7

Konektivita pro náročné 

Co musím ocenit dále, je konektorová výbava. V zadní části je k dispozici slušná plejáda portů pro připojení periferních zařízení. HDMI, USB, DisplayPort, USB-C. Okolo monitoru v pohodě postavíte pracovní, multimediální i herní stanici. Z výčtu rozhraní je zřejmé, že model HP 727pq cílí výhradně na moderní počítače a zařízení, ale zase k němu připojíte vše, co potřebujete. V podstatě není problém z něj vytvořit jakousi centrální stanici, kolem které nahodíte PC, notebook, herní konzoli, a ještě si nabijete mobil nebo jiné drobné elektro. 

monitor hp 5
monitor hp 4

 

Přesně tam, kde ho potřebujete 

Monitor HP 727pq se vyznačuje pokročilou ergonomií a zaujme přesně takovou pozici, jakou potřebujete. Ať už jde o nastavení výšky, úhlu náklonu, nebo otočení, ve všech směrech se s monitorem manipuluje rychle a jednoduše. Jediný nedostatek po této stránce vnímám v systému uchyceni displeje na stojan, respektive při jeho odnímání. Zasunutí a upevnění je v pohodě, ale když jsem zkoušel monitor opět uvolnit, konečky prstů to trochu odskákaly, protože při uvolňování je dlouhou, dlouho nic a pak najednou lup – a je to venku. Pravděpodobně nebudete sundávat displej každý den, to jen já jsem zkoušel, jak dobře se mi bude balit zase zpátky do krabice. Ve výsledku je to vlastně dobře. Chcete přece, aby displej pevně seděl na svém místě. A že tady sedí opravdu pevně.  

monitor hp 6

Konstrukce 

Celá konstrukce monitoru HP 727pq je pořádně masivní a pevná. Samotný stojan je solidní kus kovu, který na stole drží svoji pozici a jen tak s ním něco nehne. Jednotlivé části do sebe perfektně zapadají a montáž je velmi jednoduchá. Vlastní displej pak drží na otočném pantu, což umožňuje jeho nastavení. Tento pant by možná mohl být bytelnější, nicméně nemám obavu, že by se zničehonic zlomil. Rámečky okolo displeje jsou tenké a nesnižují celkovou plochu ani kvalitu sledování.

monitor hp 7
monitor hp 8

Za zmínku stojí také možnosti nastavení. Do hlavního menu se dostanete skrze ovladač, který je skrytý na spodní pravé straně. Tlačítka jsou oddělena tenkými jednotlivými linkami, takže se vše snadno ovládání pomocí hmatu.

Článek TEST: Monitor HP 727pq – univerzál na práci, multimédia, a dokonce i hraní her se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno