PS5 Slim 02

Podle oznámení společnosti Sony na japonském blogu PlayStation bude PlayStation 5 v Japonsku opět o něco dražší. Toto zvýšení cen přichází po „nedávných náročných vnějších podmínkách, včetně současných výkyvů v globální ekonomické situaci, a jejich dopadu na naše podnikání„, uvádí PlayStation.

Vzhledem k současnému stavu financí společnosti PlayStation na celém světě není zvýšení cen příliš překvapivé. Celkově se však jedná o poměrně drastické zvýšení ceny PlayStation 5. Bez ohledu na to, jakou edici konzole si lidé koupí, budou nyní muset zaplatit dalších 90 dolarů v jenech.

Pro ty, kteří si chtějí PlayStation 5 pořídit a žijí v Japonsku, je nyní ten správný čas, protože zvýšení ceny konzole vstoupí v platnost 2. září. Disková edice PlayStation 5 zdraží z 66 980 jüanů (~465 dolarů) na 79 980 jüanů (~550 dolarů), což je výrazné zvýšení. U digitální edice PlayStation 5 to není o nic lepší, protože cena této edice se zvyšuje z 59 980 ¥ (~ 417 dolarů) na 72 980 ¥ (~ 507 dolarů).

V porovnání s ostatními konzolemi je PlayStation 5 jedinou konzolí, u které v průběhu let nedošlo k žádnému snížení ceny, s výjimkou snížení v době, kdy je konzole v dočasné akční nabídce. Ani tehdy se výprodeje nekonají příliš dlouho natož pak často, takže je mizivé, že si lidé budou moci konzoli skutečně pořídit za rozumnou cenu. Ačkoli to prý Sony dělá kvůli současné světové ekonomické situaci, zvýšením ceny konzole to s největší pravděpodobností příliš dobře neprojde. V porovnání s Xboxem řady X|S nebo Nintendem Switch, které jsou výrazně levnější, ji nyní učinila pro lidi ještě nedostupnější.

Od uvedení na trh došlo v Japonsku k několikanásobnému zvýšení cen PlayStation 5, a to jak u diskové, tak u digitální edice. Od vydání konzole se obě edice prodražily celkem o 210 dolarů a 225 dolarů, zatímco v jiných zemích k tak výraznému zdražení nedošlo. Když se však konzole poprvé dočkala zdražení v Japonsku, ve Velké Británii a Evropě došlo ke zvýšení cen také. Zda se tak stane i tentokrát, se teprve uvidí.

Tím to však nekončí. Společnost Sony rovněž potvrdila, že se zvýší i ceny příslušenství pro PlayStation 5. Například bezdrátové ovladače Dualsense a PlayStation VR2 budou od 2. září v Japonsku také dražší. Zda dojde ke zvýšení cen příslušenství i celosvětově, se uvidí, dokud se zvýšení cen oficiálně neprojeví v Japonsku.

Článek PlayStation 5 se v Japonsku opět zdražuje! Bude to mít vliv i na náš trh? se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno