Společnost Samsung představila svůj Galaxy Z Fold 6 na akci Unpacked Event 2024 a její uživatelé i technologická komunita okamžitě začali nový skládací telefon srovnávat s jeho předchůdcem. Ačkoli nelze popřít, že jihokorejský technologický gigant je v této kategorii průkopníkem, jeho schopnost dále se vyvíjet a inovovat v této oblasti je v poslední době zpochybňována, přičemž mnozí naznačují, že nejnovější skládací model ve srovnání nejen s konkurencí, ale i s předchozí generací varianty, propadl.

Nedávno tato tvrzení podpořil jeden z tipařů, který se podělil o údaje o celosvětových prodejích modelu Z Fold 6.

Mnozí se na Galaxy Z Fold 6 těšili kvůli jeho významnému začlenění schopností umělé inteligence a jeho představení jako významného upgradu oproti jeho předchůdci. Nový skládací model má oproti Galaxy Z Fold 5 mírně upravený design s hranatějším vzhledem a ploššími okraji, protože telefon je kratší a širší než dříve, ale neprošel zásadní úpravou designu.

Galaxy Z Fold 6 má vyšší cenu než jeho předchozí generace, a to kvůli funkcím s umělou inteligencí a výkonnému procesoru, konkrétně Snapdragonu 8 Gen 3, který jej pohání, což je znatelná iterace oproti Galaxy Z Fold 5. Navzdory těmto významným vylepšením nezanechal Galaxy Z Fold 6 takový dojem, jaký se od něj očekával, protože únik prozrazuje prodeje za první dva týdny modelu, a to není to, co byste si představovali.

Podle známého tipaře Ice Universe se Galaxy Z Fold 6, přestože se snažil výrazně prosadit jako nový skládací telefon se špičkovými funkcemi a výkonným procesorem, podařilo během prvních dvou týdnů celosvětově prodat pouze 270 000 kusů a ve srovnání s modelem Z Fold 5 o něj byl mnohem menší zájem. Ačkoli je tipér populární tím, že prozradil některé legitimní informace, je třeba je stále brát s rezervou, dokud se věci oficiálně nepotvrdí.

Navzdory schopnostem společnosti Samsung využívající umělou inteligenci a výkonnému procesoru byly celosvětové prodeje telefonu Galaxy Z Fold 6 údajně mizivé. To lze přičíst nedostatku zásadních designových změn, vyšší ceně modelu a dokonce i nedostatku inovací v oblasti schopností umělé inteligence. Je možné, že vzhledem k brzkému uvedení iPhonu 16 na trh lidé možná nebudou upgradovat na Z Fold 6, protože plánují přejít na nový model iPhonu. Domníváme se, že chystaný model iPhone 16 Pro se bude moci pochlubit několika novými funkcemi umělé inteligence, které by potenciálně mohly překonat iniciativy společnosti Samsung Galaxy AI.

Bez ohledu na příčinu poklesu celosvětových prodejů nových skládacích telefonů musí Samsung představit další inovace, jako je například vyvíjený telefon s dvojitým skládáním, aby posunul odvětví a udržel si pozici lídra na trhu skládacích telefonů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno