Apple vydal třetí vývojářskou beta verzi iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS 15.1 s několika novými změnami, z nichž většina se točí kolem Apple Intelligence. Apple strávil spoustu času zdokonalováním technologie od svého prvního oznámení na WWDC, ale služba byla omezena na americké publikum. Nejnovější beta verze naznačují, že Apple Intelligence již nebude uzamčena pro USA, ale americká angličtina je stále podmínkou.

V počátečních beta verzích bylo uvedeno, že uživatelé museli změnit jazyk Siri na americkou angličtinu a změnit svůj region, aby měli přístup k funkci Apple Intelligence mimo Spojené státy. Zdá se však, že Apple plánuje rozšíření služby s vydáním iOS 18.1, což bude několik týdnů poté, co společnost oficiálně vydala iOS 18 pro veřejnost.

Podle informací, které zaznamenal 9to5mac, Apple změnil požadavek na přístup k Apple Intelligence mimo USA, který již nevyžaduje změnu vašeho regionu. To znamená, že všichni uživatelé, kteří mají bydliště mimo Spojené státy, mají přístup a mohou se připojit k pořadníku Apple Intelligence, ale musí zajistit, aby jazyk, který si vybrali, byla americká angličtina.

Musíte však poznamenat, že Apple Intelligence stále nebude k dispozici v Číně a uživatelé v EU musí být přihlášeni přes US App Store ID. I když je to vítaný přírůstek, uvidíme, zda se jedná o konečný plán společnosti. To znamená, že se společnost mohla vždy vrátit zpět k původnímu nastavení s následnou beta verzí. Společnost si možná klade za cíl zvýšit počet vývojářů, kteří testují službu Apple Intelligence, což by jí dalo impuls pro stabilní vydání v říjnu.

Pokud na svém iPhonu používáte nejnovější iOS 18.1 beta 3, přístup k Apple Intelligence již není problém, ale pokud stále používáte svůj iPhone s druhou beta verzí, podívejte se na našeho podrobného průvodce, jak získat přístup ke službě mimo Spojené státy americké.

Apple Intelligence je hlavním doplňkem společnosti pro iPhone a zatím bude zdarma pro všechny, ale později by společnost mohla přidat poplatek za předplatné. V současné době jsou s funkcemi Apple Intelligence kompatibilní pouze iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max a nadcházející řada iPhone 16 by se také přidala na seznam. Apple uspořádá 9. září událost „It’s Glowtime“, na níž oznámí řadu iPhone 16, takže se určitě držte našeho rozsáhlého pokrytí produktů. Jaké byly vaše dosavadní zkušenosti s Apple Intelligence?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno