35055650 3

Když se mi sluchátka Buxton BTW 8800 dostala do rukou poprvé, byl jsem nadšen. Přehršel funkcí, pohodový design, pouzdro s velkou baterií a obrazovkou slibovali solidní produkt. Testováním sluchátek jsem strávil několik dní a nocí a opět jsem se přesvědčil, že není všechno zlato, co se třpytí.

Na začátek musím zmínit to, že jsem si plně vědom toho, že si tento model odnesl jistá ocenění, že má v eshopech vysoká hodnocení a že se mu daří v každé tří minutové recenzi na YouTube. Já jsem ale při používání sluchátek narazil na několik neduhů. Jak tedy sluchátka v našem testu dopadla?

35055650 6

 

BTW 8800 jsou špuntová sluchátka s uzavřenou konstrukcí náušníků. Model se chlubí aktivním potlačení zvuku ANC, režimem propustnosti, dotykovým ovládáním a voděodolností s certifikací IPX6. Sluchátka jsou mimo jiné i handsfree ready a jejich výdrž na jedno nabití je 8 hodin. Všechny tyto informace si detailněji rozebereme a přidáme k tomu i několik dalších neméně důležitých informací, které byste měli před koupí vědět.

Že nemáte Android? Nevadí. BTW 8800 podporují jak Android, tak iOS, a to společně s jejich hlasovými asistenty. K vaším mobilním zařízením se sluchátka připojí pomocí Bluetooth ve verzi 5.2. Obal slibuje dosah sluchátek až 15m. Musím uznat, že dosah je slušný a že jsem mohl vyjít z mého domu na zahradu a sluchátka zůstala stále připojena k telefonu uvnitř. Také jsem se ale setkal s několika výpadky a to ve chvíli, kdy jsem měl telefon přímo u sebe v kapse. O kvalitní podání hudby se starají 10 mm měniče s impendací 32 Ohmů. Dokud si nezačnete hrát funkcemi jako ANC nebo Transparency, tak je poslech hudby opravdu na úrovni a v dané cenové třídě zcela v pořádku.

Obsah balení:

  • Nabíjecí pouzdro
  • Sluchátka
  • UBS-C nabíjecí kabel
  • uživatelská příručka

7fd91c10 a771 4545 abae 0def66f31930@w1920
35055650 13

Funkce ANC, tedy aktivní potlačování okolních zvuků, je zde uspokojivá a je vidět, že se opravdu sluchátka snaží, aby vás od poslechu muziky nic nerušilo. Vše funguje jak má ve chvíli, kdy jdete normální chůzí. Pří běhu nebo jízdě autem jsem se setkal s nepříjemným dunivým zvukem, který byl pravděpodobně způsoben otřesy. Za to režim Trasparency na mě udělal velký dojem. Kvalitou se zde sice nemůže rovnat modelům vyšších tříd, ale režim funguje jak má a já se i v centru velkoměsta cítil bezpečně, protože jsem slyšel přijíždějící auta a další okolní vjemy a mohl hovořit s dalšími lidmi. U dnešních modelů sluchátek Samsung nebo Apple můžete nalézt adaptivní režim, který mezi těmito dvěma módy přepíná. S BTW 8800 musíte používat dotykové ovládání. Ovládací plochy jsou na standardním místě:

Ovládání je s ohledem na absenci mobilní aplikace celkem komplikované a určitě bych neřekl intuitivní. Po čase jsem si ale i já zvyknul a více méně bezchybně se mi dařilo sluchátka nastavovat a ovládat tak, jak jsem měl v úmyslu. Nutno ovšem podotknout, že mobilní aplikace by zde opravdu bodla. Sluchátka působí solidně a nemám pochyb o tom, že by si to zasloužila. Více vrásek mi přidalo jejich nabíjecí pouzdro, které sice na první pohled působí nevinně, výkonně a stylově, ale vše je komplikovanější, než se zdá.

Nabíjecí pouzdro v sobě skrývá baterii o kapacitě 650 mAh, která by vám měla přidat až 40 hodin poslechu hudby navíc. Přesně jsem to neměřil a za celou dobu testování jsem pouzdro nabíjel jen a pouze jednou. Zde tedy problém určitě nevidím a naopak kapacitu baterie chválím. Pouzdro samotné se nabíjí skrze USB-C port. Cenovka Buxton BTW 8800 se pohybuje okolo 1200 a v této cenové kategorii by byl doslova zázrak, kdyby pouzdro mělo bezdrátové nabíjení, a tak jeho absenci de neberu jako nedostatek. Zmínit musím i faktor, který mnohé uživatele zaujme jako první, a to display. Na něm vidíme stav baterie pouzdra a animaci nabíjení sluchátek. Na problémy jsem narazil až v momentě, kdy jsem ono pouzdro otevřel. Sluchátka je velmi komplikované vyndat a onen pověstný grif nemám ani dnes. Z povahy věci je má neschopnost vyndat sluchátka z pouzdra velmi subjektivní věc a tak jsem neváhal a několik svých přátel jsem poprosil, aby se o tejnou operaci pokusili i oni. Výsledek byl absolutně stejný: Sluchátka se vyndávají velmi nešikovně. Stejně jako já se pak všichni pozitivně vyjadřovali k již zmiňovanému displeji. Hlavním faktorem jej zde otevírání krabičky. To totiž nelze zcela otevřít a vrchní strana pouzdra se zastaví ještě ve chvíli, kdy není zcela z dosahu sluchátek. Ty tak musíte při vyndávání vyklánět. Navíc se sluchátka chytají přímo za dotykové plochy. Je to velká škoda a nezbývá nic jiného, než jen doufat, že se tento problém u novějších modelů vyskytovat nebude.

35055650 21

Na začátku recenze jsem zmiňoval voděodolnost s certifikací IPX6. Na plavání si tak tyto Buxtony určitě neberte. Proti potu a stříkání vody by ale obstát měly bezpečně. Potěšila mě skutečnost, že jsou sluchátka tzv. handsfree ready. Mikrofon najdete na obou z nich a je tak jedno, zda právě používáte jen jedno a v klidu si vyřídíte veškeré telefonáty. To samé platí i pro používání hlasových asistentů. Siri i Google Asistenta můžete probudit třemi krátkými dotyky na levém sluchátku. Pokud tento povel provedete na sluchátku pravém, tak se aktivuje Game Mode. Ten je u značky Buxton již standardem a slibuje nižší latency.

Tak si to pojďme shrnout. Po zvukové stránce nemůžu BTW 8800 nic vytknout. Solidně působí taktéž režimy pro propustnost i potlačení okolního zvuku. Ovládání skrze dotykové plochy může působit chaoticky a neintuitivně. Některé funkce zapínáte až trojitým stisknutím, přičemž také záleží na tom, jakého sluchátka se dotýkáte. Pouzdro na sluchátka sice nabízí působivou baterii, ale vyndávání a zandávání sluchátek je čiré peklo. Pouzdro je důležitou součástí produktu a tak by se na něj v recenzích nemělo zapomínat. V mých očích se totiž jedná o potencionální deal-breaker, a tak tento detail před koupí mějte na paměti. Pokud si dočasně onu černou krabičku odmyslím, tak mi zde zbydou sluchátka, za které se český Buxton určitě stydět nemusí. K pomyslné dokonalosti jim chybí jednoduší ovládání, adaptivní režim a mobilní aplikace. 

Článek TEST: Buxton BTW 8800 – Velká výdrž, mnoho funkcí, ale… se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno