V systému iOS 18.1 beta 3 se objevily dvě hlavní funkce Apple Intelligence a jednou z nich je nástroj Clean Up, který se chová podobně jako Magic Eraser od Googlu. I když očekáváme, že se generativní funkce umělé inteligence společnosti budou časem zlepšovat, jedním z příkladů, kdy nástroj Clean Up svou práci zvládá naprosto příšerně, je detekce obličejů na pozadí.

Protože odstraňuje snímky z popředí, musí odstraněný prostor vyplnit relevantními obrazovými daty. Bohužel konečný výsledek je jako z nejhorší noční můry, jak brzy zjistíte.

Umělá inteligence Galaxy od společnosti Samsung odvádí mnohem lepší práci při vyplňování chybějících pixelů, ale je důležité poznamenat, že inteligence společnosti Apple ještě nebyla oficiálně uvedena na trh.

Apple Intelligence sice odvádí působivou práci při korektuře a přepisování tisíců znaků přímo v zařízení, ale má potíže s doplňováním údajů o obličeji, když je obrázek odstraněn z popředí. Příklad toho zveřejnil Mukul Sharma na X s popiskem „Vrcholný okamžik Apple Intelligence“. Tvůrce obsahu se pokusil odstranit něco, co vypadá jako Samsung Galaxy Z Fold 5, který drží pravou rukou, přičemž možnost Vyčistit zahájila ostrou animaci, která uživateli ukazuje, co přesně se z obrázku odstraňuje.

Smartphone se úspěšně „vyčistí“ z Mukulovy ruky, ale zůstane po něm groteskní nepořádek, jehož pravý bok vypadá, jako by se úplně roztavil. Je škoda, že Apple Intelligence nedokáže chybějící oblast doplnit přesnými detaily, ale je důležité poznamenat, že to není chyba funkce. Koneckonců, tyto generativní nástroje umělé inteligence budou teprve oficiálně spuštěny, což zřejmě znamená, že bude třeba prozkoumat a vyladit miliony parametrů, než se dočkáme propracovanějšího výsledku v akci.

Obtížně se také čtou rozmazaná obrazová data, ale umělá inteligence Samsung Galaxy AI překvapivě dokáže podat výrazně lepší výsledek, jak se můžete přesvědčit po otevření vlákna X. Nezapomeňte však, že Galaxy AI je k dispozici již od počátku řady Galaxy S25, takže není překvapením, že by její nástroj dosahoval lepších výsledků. Pokud v současné době používáte beta verzi systému iOS 18.1, dejte nám vědět, jak si nástroj Clean Up vedl při vašich pokusech, a podělte se o své výsledky v sekci komentářů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno