Společnost Apple letos přináší do všech modelů iPhonu 16 nebo do modelů „Pro“ nové tlačítko „Capture“, které bude sloužit speciálnímu účelu s několika ovládacími gesty.

Nyní se objevily informace, že oficiální silikonová pouzdra společnosti pro iPhone 16 budou mít integrovanou konstrukci, což znamená, že nebudou mít na boku výřez pro tlačítko Capture, přestože se uvádí, že tlačítko bude kapacitní povahy.

Speciální akce společnosti Apple k uvedení iPhonu 16 se blíží a do představení nových zařízení a aktualizací zbývá necelý týden. Oba modely telefonu přinesou řadu změn, kvůli kterým se vyplatí upgradovat, a hlavní roli v tomto ohledu hraje společnost Apple Intelligence. Co se týče hardwarových změn, netrpělivě čekáme na nové tlačítko Capture a nové funkce, které u iPhonu 16 odemkne.

Zprávy o tlačítku Capture pro iPhone se objevily již v loňském roce a nyní konečně nastal čas, aby společnost své plány realizovala. Tlačítko Capture Button bude u modelů iPhone 16 umístěno v jedné rovině s rámečkem, protože se bude jednat o kapacitní tlačítko, což znamená, že bude schopno registrovat lehčí a silnější stisky a zároveň snímat gesta přejetí prstem.

Tlačítko Capture bude umístěno přesně na stejném místě jako mmWave anténa na modelech iPhone 16 prodávaných ve Spojených státech. Pokud to neznáte, tlačítko se bude nacházet pod bočním tlačítkem nebo tlačítkem napájení a tvar tlačítka bude pravděpodobně stejný jako tvar antény. Vzhledem k tomu, že se jedná o kapacitní tlačítko, museli by výrobci příslušenství třetích stran ponechat výřez pro případ, že by uživatelé potřebovali přístup k této funkci. Apple však zvolil jiný přístup, protože jeho pouzdra budou mít integrovaný design, což znamená, že společnost do pouzdra umístí mechanismus, který rozpozná rozdíl mezi stisknutím tlačítka a přejetím po něm.

Zprávu sdílel čínský leaker DuanRui, který sdílel obrázek 16 pouzder pro iPhone s výřezem pro tlačítko Capture. Nápis v čínštině se překládá takto: „Oficiální ochranné pouzdro Apple iPhone řady 16 nebude mít tento otvor a bude mít integrovanou konstrukci, která neovlivní běžné používání tohoto kapacitního tlačítka.“

Analytik Mark Gurman již dříve uvedl, že tlačítko Capture bude exkluzivní pro modely iPhone 16 Pro, ale další zprávy hovoří o tom, že novinka bude dostupná pro všechny čtyři modely této řady. Přestože přesné podrobnosti závisí na společnosti Apple, bylo by rozumné brát tyto zprávy s rezervou. Očekává se, že společnost Apple oznámí modely iPhone 16 příští týden 9. září a my se jim budeme podrobně věnovat v následném zpravodajství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno