ASUS AI PCs scaled 1

Notebooky Zenbook S 14/16, Vivobook Filp 14/16, Vivobook S 14 a ExpertBook P přinášejí výkon procesorů Intel Core Ultra 200V „Lunar Lake“.

Společnost ASUS na veletrhu IFA 2024 představila několik nových řad notebooků, které budou využívat schopnosti umělé inteligence nedávno uvedených procesorů Intel Lunar Lake „Core Ultra 200V“. Nové notebooky byly představeny v řadách Zenbook, Vivobook a ExpertBook, vytvořených pro produktivitu a pracovní zátěž. Přidáním 8 různých modelů notebooků rozšířila společnost ASUS svou současnou řadu notebooků o lepší a rychlejší počítače Copilot+.

Korporátní viceprezident spotřebitelské divize Rangoon Chang řekl: „Výkonné procesory Intel Core Ultra, které jsou srdcem našich nejnovějších notebooků Zenbook, Vivobook, ExpertBook a NUC Mini PC, poskytují bezkonkurenční výkon a umožňují širokou škálu zážitků s umělou inteligencí…S těmito novými zařízeními společně umožňujeme uživatelům využít plný potenciál umělé inteligence a užívat si chytřejší a intuitivnější výpočetní techniku.“

Zenbook S series

Zenbook S 14
Zdroj: Asus

Řada ASUS Zenbook S byla rozšířena o dva nové notebooky: Zenbook S 14 (UX5406) a S 16 (UX5606) s úhlopříčkami 14 a 16 palců a 3K 120Hz displejem Lumnia OLED pro neuvěřitelně krásný a detailní obraz. Notebooky jsou vyrobeny z exkluzivního materiálu Ceraluminum od společnosti ASUS, který zajišťuje odolný a elegantní design, díky čemuž mají jen 1,1cm tenký profil a hmotnost 1,2 kg.

Notebooky jsou poháněny procesory Lunar Lake až po vlajkový procesor Core Ultra 9 288V, který nabízí 48 NPU TOPS. Notebooky jsou vybaveny konfigurací čtyř reproduktorů, které zajišťují vysoce věrný zvuk, a přicházejí s různými funkcemi umělé inteligence, jako je například potlačení šumu pomocí umělé inteligence a infračervená kamera FHD AiSense pro lepší interakci s videem. Zenbook S 14 a S 16 jsou vybaveny 72Wh baterií, moderními I/O porty pro připojení, pokročilými bezpečnostními funkcemi a zvětšeným touchpadem 16:10 s intuitivními inteligentními gesty.

Vivobook Flip & Vivobook S series

ASUS Vivobook S 14
Zdroj: Asus

Řada ASUS Vivobook Flip a Vivobook S přináší tři různé notebooky: Vivobook S 14 (S5406SA), Vivobook 14 Flip (TP3407) a Vivobook 16 Flip (TP3607). Vivobook S 14 přináší více prémiových funkcí než řada Flip a ta je všestranněji použitelná. Flipy jsou poháněny procesorem Intel Core Ultra 7 256V, který nabízí až 47 NPU TOPS a dotykový displej FHD NanoEdge.

Naproti tomu Vivobook S 14 přináší elegantní 1,3K notebook se stejným procesorem, ale s delší 75Wh baterií, která vydrží až 27 hodin provozu. Přináší zvukový systém Dolby Atmos s certifikací Harman Kardon a nejnovější připojení WiFi7 a Bluetooth, které drží krok s moderními požadavky. Aby notebook mohl pracovat chladněji, je vybaven tepelnou technologií ASUS IceCool se dvěma ventilátory IceBlade s 97 lopatkami a dvěma větracími otvory pro správný odvod tepla.

ExpertBook P series

Asus Zenbook ExpertBook P5
Zdroj: Asus

Společnost ASUS uvedla na trh notebook ExpertBook P5 (P5405), který je určen pro podnikatele, profesionály a malé firmy. Tento notebook je poháněn procesorem Core Ultra 7 256V a integruje nástroje ASUS AI ExpertMeet pro zvýšení produktivity a pracovního zážitku. Díky funkcím, jako je přepis s umělou inteligencí, překlad s umělou inteligencí, titulky s umělou inteligencí, asistované shrnutí schůzky, kamera s umělou inteligencí, potlačení šumu s umělou inteligencí a obchodní vodoznaky, mohou uživatelé rychle a bez námahy provádět několik úkolů a ušetřit tak spoustu času.

Řada ExpertBook P přináší také dva další modely: P1 (P1403/P1403) a P3 (P3405/3605) s různými specifikacemi. ExpertBook P5 bude k dispozici ve čtyřech různých konfiguracích, počínaje procesorem Core Ultra 5 226V a specifikacemi 16 GB/512 GB.

download 1 1 728x728 1
Zdroj: Asus

 

Článek ASUS uvádí na trh notebooky Zenbook, Vivobook a ExpertBook na platformě Lunar Lake se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno