c08707016

Vzhledem k faktu, že se nás často lidé ptají i na jiná zařízení, než ta herní, jako například jakou tiskárnu bychom jim doporučili, tak jsme se rozhodli, že si pro vás do redakce zapůjčíme cenově dostupnou inkoustovou tiskárnu, která by splňovala většinu požadavků běžných nenáročných uživatelů. Volba padla na HP DeskJet 2820e.

 

HP DeskJet 2820e je kompaktní inkoustová tiskárna typu vše v jednom určená pro domácí použití. Chcete si pořídit kopii nebo naskenovat dokument? S touto tiskárnou je to snadné. DeskJet 2820e má malé rozměry (42,5 cm × 30,4 cm × 15,4 cm), tiskárnu tak můžete snadno umístit na stůl nebo skříňku. Námi testovaná tiskárna používá 2 inkoustové kazety: černou a barevnou kazetu 3 v 1. Tyto bohužel nedisponují možností doplňování a je tedy třeba vždy zakoupit nové.

c08706830
Zdroj: HP

Tiskové úlohy můžete odesílat kabelově nebo bezdrátově, například prostřednictvím WiFi nebo Apple AirPrint. Tiskovou úlohu tak můžete snadno odeslat z gauče nebo z práce na dálku.

HP DeskJet 2820e je dobrá multifunkční tiskárna pro základní domácí použití. Její nastavení bylo poměrně jednoduché a spolehlivé. Tiskárnu je možné připojit aplikací HP Smart nebo AirPrint. Můžete použít vaše PC nebo mobilní telefon. Výrobce doporučuje použít při prvotním nastavení mobilní telefon. Aplikace vás při prvotním nastavení vedou krok za krokem a pokud se budete návodem řídit vše se obejde bez problému. Po prvotním nastavení a připojení tiskárny máte možnost pomocí  HP Smart tisknout vaše dokumenty rychle a spolehlivě a třeba i na dálku, ale to jsem již zmiňoval.

c08706861
Zdroj: HP

Pokud jste zvyklí z vaší pracovní korporátní tiskárny na bleskurychlý tisk tak mějte na paměti, že se jedná o domácí tiskárnu a HP DeskJet 2820e nabízí rychlost černobílého tisku až 7,5 str./min. a barevného tisku až 5,5 str./min. Rychlost tisku sice není nejvyšší, takže není ideální pro velkoobjemové tiskové úlohy, ale technologie HP Thermal InkJet zajistí vysoce kvalitní tisk, jak u textových dokumentů, tak u fotografií.

c08706923
Zdroj: HP

Také zde máte možnost Skenování s rozlišením až 1200 DPI, a své dokumenty můžete samozřejmě naskenovat přímo do PDF. Pokud by vám nevyhovovala bezdrátová technologie a připojení přes Wi-Fi a Bluetooth je tiskárna vybavena praktickým portem USB. Samotná tiskárna nabízí díky displeji s tlačítky snadné ovládání tisku, skenování a kopírování i pro uživatele, kteří s takovými zařízeními nemají žádnou zkušenost. Pomocí tlačítek lze například ovládat černobílé a barevné kopírování, či tisk zcela zrušit.

c08753501
Zdroj: HP

Pokud si při prvotní instalaci vyberte službu HP+, získáte navíc 1 rok záruky a také  3 měsíce služby Instant Ink bez poplatků. Podmínkou je registrace do HP+ při instalaci tiskárny a registrace do HP Instant Ink do 7 dní od instalace tiskárny. Služba HP Instant Ink kdy nezůstanete bez inkoustu a užijete si bezstarostnou výměnu s pohodlným doručením náplní je po testovacím 3 měsíčním období za 44 Kč měsíčně a vy můžete ušetřit  až 70 % nákladů za inkoustové kazety. Samozřejmě předplatné můžete kdykoli změnit, pozastavit nebo zrušit bez dalších nákladů.

Specifikace:

Typ tiskárny multifunkční inkoustová
Tisk HP Thermal InkJet – termální inkoustový; barevný i černobílý
Max. formát tisku A4; ISO
Wi-Fi Ano
Bluetooth Ano
Skener Ano, až 1200 DPI; funkce skenování do PDF
Mobilní tisk Ano (AirPrint; HP Smart)
Podporované OS Windows 10,Chrome OS,macOS 10.14,macOS 10.15,Windows 11,macOS 11,macOS 12 Monterey
Rozlišení tisku až 1200 × 1200 DPI (mono) / až 4800×1200 DPI (barevný)
Rychlost tisku – černobíle (str./min) až 7,5 (ISO) / až 20 (A4 koncept)
Rychlost tisku – barevně (str./min) až 5,5 (ISO) / až 16 (A4 koncept)
Tisk fotografií 65 s (10 × 15 cm (4″x6″)) – foto normální
Displej ano, s tlačítky
Zásobník papíru 60 listů; výstupní – až 25 listů
Paměť 64 MB
Spotřeba 2,8 W (pohotovostní), 1,4 W (režim spánku)
Rozměry 42,5 cm × 30,4 cm × 15,4 cm
Hmotnost 3,42 kg
Barva bílá/šedá

 

HP DeskJet 2820e je ideální tiskárna pro domácnost, která potřebuje sem tam něco vytisknout nebo naskenovat a společnost HP nabízí skvělý produkt, který je cenově velmi dostupný a bude vám skvěle fungovat po řadu let. Navíc, pokud se zaregistrujete do HP+ máte možnost obdržet náplně na testovací období zdarma což není úplně k zahození.

Článek RECENZE: HP DeskJet 2820e – Perfektní tiskárna pro domácnost se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno