PlayStation logo

Údajně se pracuje na dvou různých SoC pro PlayStation 6, což naznačuje, že příští generace systému Sony bude vydána ve dvou různých verzích.

Známý leaker Kepler z AMD na fóru NeoGAF prozradil, že pro systém příští generace jsou ve vývoji dva SoC, ale nemůže potvrdit, zda se jedná o Xbox Series X a Xbox Series S, nebo o domácí konzoli a handheld. Jeden z nich, dodal zasvěcenec, by měl být přinejmenším cenově dostupný, což naznačuje, že je mezi nimi jasný výkonový rozdíl.

O systému PlayStation 6 se toho ví jen velmi málo. Začátkem tohoto týdne nová zpráva agentury Reuters potvrdila, že systém bude opět pohánět AMD, ačkoli mezi dvěma posledními uchazeči o návrh systému byl i Intel. Jednání zřejmě ztroskotala, když spor o zisky zabránil společnosti dohodnout se na ceně. Během jednání se také objevily obavy o zpětnou kompatibilitu a společnosti Sony a Intel o této záležitosti údajně dlouho hovořily.

Vzhledem k tomu, že PlayStation 5 Pro je za rohem a současná generace pravděpodobně vydrží ještě několik let, může trvat ještě dlouho, než se dozvíme více informací o PlayStation 6 a potenciálních dvou SKU, které naznačují dva vyvíjené SoC. O systému vás budeme co nejdříve informovat, takže zůstaňte s námi a sledujte všechny nejnovější zprávy.

Článek Sony pracuje na dvou verzích PlayStation 6 a jedna z nich by měla být cenově dostupná se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno