Příští generace hodinek Apple Watch Ultra byla důkladně testována s technologií microLED, ale společnost ji stáhla, protože kvůli vysokým nákladům na displej nebylo rentabilní pokračovat v komerčním uvedení.

Zatímco tuto událost lze zaznamenat jako jeden z mnoha neúspěchů společnosti Apple, pokud jde o zavádění novějších technologií, zvěst tvrdí, že cupertinská firma ještě nehodila ručník do ringu, pokud jde o microLED, protože se připravuje pro nadcházející chytré brýle. Fáma se zmiňuje také o předpokládaném roce, kdy se prý rozběhne masová výroba, pojďme si tedy tyto podrobnosti rozebrat.

Výzvy při vývoji chytrých brýlí Apple byly pravděpodobně vyčerpávající, ale společnost údajně uvede své brýle s rozšířenou realitou na trh někdy v roce 2027. Bohužel se kdykoli mohou objevit nevýslovné překážky, které pokrok zbrzdí. Podle Jukanlosreve plánuje Apple pro toto nositelné zařízení použít technologii microLED, přičemž masová výroba se očekává v roce 2026.

Autor tipu však neupřesnil, zda se chytré brýle nebo displeje dostanou do sériové výroby ve výše zmíněném roce, ale doufejme, že v dalším příspěvku na X se dočkáme nějakého potvrzení. I kdyby se Applu nějakým způsobem podařilo překonat nákladný proces hromadné výroby panelů microLED, brýle pro rozšířenou realitu jsou úplně jiná hra. Za prvé, toto zařízení musí být mimořádně lehké, což znamená, že by mělo být o pár gramů těžší než tradiční brýle na čtení.

Za druhé, čipová sada pohánějící tuto nositelnou technologii musí poskytovat výkon na úrovni iPhonu při spotřebě 10 % energie, čehož je v současnosti nemožné dosáhnout. Fáma také zmiňuje, že se plánuje zahrnout microLED do nadcházejícího modelu Apple Watch Ultra, jehož uvedení na trh je plánováno na rok 2026. Jukanlosreve neuvedl, odkud získal informace o plánech kalifornského giganta, ale zdá se, že jsou příliš ambiciózní.

Na druhou stranu, Apple je jednou z těch multimiliardových společností, které míří k nebesům, a někdy tento přístup přináší pozoruhodné produkty, zatímco jindy je společnost nucena vývoj ukončit. Stav chytrých brýlí i hodinek Apple Watch Ultra zatím nebyl zveřejněn, takže si počkáme na budoucí aktualizace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno