Pokud jde o aktualizaci uživatelského rozhraní One UI, společnost Samsung ji velmi aktivně rozšiřuje se záměrem neustále zlepšovat uživatelský komfort. Aktualizace 6.1.1 je plná mnoha nových funkcí a vylepšení uživatelského rozhraní a společnost zpravidla oznamuje další aktualizaci systému poté, co ji Google oznámí na akci I/O, přičemž stabilní sestavení přijde na konci roku.

Kvůli začleněným funkcím využívajícím umělou inteligenci však byly Android 15 a One UI 7 odloženy. Zatímco na nejnovější rozhraní je ještě čas, maketa odhaluje design S25 Ultra s One UI 7 a všimli jsme si jisté inspirace Applem.

Zdá se, že Samsung hodlá posouvat hranice jak v oblasti hardwaru, tak softwaru. Nedávno se objevila maketa, která ukazuje jedno uživatelské rozhraní 7, které má přijít s řadou Galaxy S25, a odhaluje také funkce a designové prvky, které se objeví. Ice Universe sdílel maketu na X, která je z prémiové řady Samsungu, nadcházející Galaxy S25 Ultra s Androidem 15 a přichází s novým ovládacím centrem, které se zdá odrážet iPhone.

S25 Ultra se v oblasti designu ubírá novým směrem, protože ostřejší rohy již nejsou vidět. Nový model bude mít zaoblené rohy, čímž řada získá elegantnější a rafinovanější vzhled. Plochý displej bude v nové řadě pokračovat podobně jako u jejího předchůdce.

Zdá se, že Samsung se rozhodl pro design inspirovaný iPhonem díky novému směru uživatelského rozhraní a přepracovanému ovládacímu centru, které má oddělený panel oznámení, což umožňuje přehlednější vzhled, zejména díky jednotným velikostem widgetů. Přepínání bylo usnadněno tím, že Wi-Fi a Bluetooth mají samostatné dlaždice a osm přepínačů lze rozšířit na šestnáct, což panelu rychlého nastavení poskytuje větší flexibilitu.

K dalším přepracovaným klíčovým prvkům patří aplikace fotoaparátu, která byla přesunuta do spodní části obrazovky, aby přinesla větší pohodlí a umožnila snadnější ovládání jednou rukou, a také indikátor baterie, který by měl být integrován do celkového minimálního designu. Domovská obrazovka je podobná domovské obrazovce iPhonu s přístupem bez nepořádku a aplikace nastavení se také rozhodla pro lepší navigaci. Nejnovější maketa podtrhuje rozhodnutí společnosti Samsung zvolit pro One UI 7 vizuálně přehlednější přístup, který výrazně zlepší uživatelský zážitek.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno