Před několika týdny unikla podrobná specifikace Snapdragonu 8 Gen 4, která odhalovala různá vylepšení, jež budou s čipovou sadou přicházet při jejím oficiálním uvedení na trh.

Zatímco se Qualcomm připravuje na oznámení svého vlajkového SoC, máme možnost blíže se seznámit s dalším únikem, tentokrát je však k dispozici rozložení komponent křemíku spolu s množstvím podporovaných technologií. Je velmi pravděpodobné, že na oficiální odhalení nemusíme čekat, protože jsme se nejnovějším odhalením trefili do černého.

Když jsme se naposledy podívali na specifikace Snapdragonu 8 Gen 4, dozvěděli jsme se, že společnost Qualcomm připravuje dvě varianty: „SM8750“ a „SM8750P“, přičemž druhá varianta je určena pouze pro Wi-Fi. Podle obrázků sdílených Jukanlosreve, které zveřejnil uživatel Baidu ‚SalothSar‘, bude Snapdragon 8 Gen 4 nadále nabízet dvě varianty, přičemž pouze SM8750 bude podporovat pásma mmWave 5G a sub-6GHz.

Dozvěděli jsme se také, že Snapdragon 8 Gen 4 bude využívat starší standard LPDDR5X. Objevily se však zvěsti, které se zmiňovaly o tom, že chystaný nejnovější a nejlepší křemík Qualcomm bude podporovat paměť LPDDR6 RAM, ale podle tohoto listu se zdá, že tomu tak není. Kromě toho bude Snapdragon 8 Gen 4 podporovat úložiště UFS 4.0, které obsadí dvě linky z fondu šířky pásma PCIe a zajistí rychlost čtení až 4 500 MB/s a rychlost zápisu až 4 000 MB/s.

Zdroj: Baidu

Srovnáme-li tento výkon se standardem NVMe, je o něco pomalejší než protokol Gen 4, ale to neznamená, že by uživatelé naráželi na úzká místa ve výkonu. Grafický procesor Adreno 830 údajně zvládne interní rozlišení panelu až 3 840 x 2 560 při obnovovací frekvenci 144 Hz. Pro ty, které to zajímá, toto rozlišení je vyšší než 4K, ale je na rozhodnutí partnerů telefonů Qualcomm, zda budou pořizovat displeje s takto abnormálně vysokým počtem pixelů.

Zdroj: Baidu

Stejná osoba, která zveřejnila specifikace Snapdragonu 8 Gen 4 a rozložení komponent, ve vlákně Baidu prozrazuje, že základní vlastnosti se oproti Snapdragonu 8 Gen 3 téměř nezměnily. I tak jsme přesvědčeni, že vlastní jádra procesoru Oryon by měla přinést více než jen zvýšení výkonu jednoho a více jader, kterého jsme byli svědky u OnePlus 13 v dřívějším výsledku benchmarku Geekbench 6.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno