intel-nyni-stoji-jen-tolik-jako-openai

Plánované  propouštění 15 000 zaměstnanců v Intelu právě probíhá, protože společnost propouští 1 300 lidí ve svém závodě v Oregonu v Gordon Moore Park.

Podle místního listu The Oregonian tvoří 1300 lidí zhruba 5 % pracovní síly ve státě.

Propouštění je součástí plánu Intelu ušetřit 10 miliard dolarů pro rok 2025. Podle společnosti se tržby od roku 2021 snížily zhruba o 33 %.

„V rámci rozsáhlého plánu úspor, který jsme oznámili v srpnu, přijímáme těžká, ale nezbytná rozhodnutí o snížení počtu našich zaměstnanců,“ uvedl Intel v prohlášení, které přinesl deník The Oregonian. „Jedná se o nejtěžší rozhodnutí, která kdy učiníme, a k lidem se chováme s péčí a respektem. Tyto změny podporují naši strategii stát se štíhlejší, jednodušší a agilnější společností a připravit tak společnost Intel na dlouhodobě udržitelný růst.“

Na začátku roku 2024 zaměstnávala společnost Intel, největší firemní zaměstnavatel v Oregonu, 23 000 lidí. Společnost Intel sice tento počet nepotvrdila, ale uvádí, že někteří zaměstnanci odešli v rámci snižování počtu zaměstnanců do předčasného důchodu nebo byli vykoupeni.

Ti, kteří se rozhodli pro odkup, dostali podle zprávy 13 týdnů platu a navíc 1,5 týdne za každý rok práce pro Intel. Dostali také roční příspěvek na zdravotní péči.

Oznámení dostali lidé na místě v úterý. Očekává se, že propouštění bude oficiálně oznámeno v listopadu.

Článek Intel propouští 1300 zaměstnanců v Oregon Facility, pokračuje tak ve snižování nákladů se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno