Apple pracuje na technologii displeje microLED pro své budoucí produkty, která společnosti umožní snížit závislost na Samsungu. In-house displeje společnosti Apple budou debutovat s Apple Watch Ultra v roce 2025 s některými zprávami, které naznačují, že nositelné zařízení bude představeno v roce 2026.

Podle průmyslového analytika Jeffa Pu jsou microLED Apple Watch Ultra od Apple na cestě k uvedení na trh v roce 2025.

Účet nazvaný Instant Digital na Weibo nedávno oznámil, že Apple v roce 2025 uvede na trh vylepšené Apple Watch Ultra s microLED displejem. Nyní tuto zprávu potvrzuje analytik Jeff Pu, který naznačuje, že microLED Apple Watch Ultra jsou na cestě k uvedení na trh v roce 2025. Mark Gurman ze společnosti Bloomberg již dříve uvedl, že technologie microLED displeje pro produkty Apple bude představena v roce 2024, zatímco TrendForce tvrdí, že vlastní displej společnosti Apple bude dostupný v roce 2026.

Významný analytik displejů Ross Young zpočátku tvrdil, že Apple představí technologii microLED displeje v roce 2024, ale později uvedl, že data byla přesunuta na druhou polovinu roku 2025. I když se časový rámec spuštění může lišit od jednoho zdroje k druhému, znovu to potvrzuje. Apple pracuje na své technologii microLED displeje. Nový přechod Apple displeje z OLED na microLED bude docela podobný tomu, jak Apple přešel na svůj vlastní čip založený na čipech Intelu.

Zpočátku bude microLED displej k dispozici pouze na Apple Watch Ultra a v průběhu několika let bude společnost považovat za vhodné jej začlenit do dalších produktů. Již dříve jsme informovali o tom, jak společnost plánuje přinést microLED displeje na iPhone a iPad. Společnost by mohla technologii nejprve zavést na svých zařízeních vyšší třídy a poté postupně přejít i na standardní řadu.

V současné době jsou miniLED displeje Apple vybaveny pouze 12,9palcový iPad Pro a vyšší modely MacBook Pro. Zbytek sestavy nadále obsahuje LCD panel. Pokud mluvíme o iPhonu, modely „Pro“ by mohly být těmi, které získají microLED displeje jako první, před standardními modely. Pokud nejste obeznámeni, microLED displeje mají oproti LCD nebo OLED panelu několik výhod. Displeje microLED mohou například dosáhnout vyšší úrovně jasu, zlepšit přesnost barev a snížit pravděpodobnost problémů s vypálením obrazovky.

Protože konečné slovo má Apple, bylo by moudré brát novinky s rezervou. Budeme vás informovat o novinkách, takže nás sledujte i dál.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno