Galaxy S24 Ultra a iPhone 15 Pro Max používají různé standardy vnitřní paměti, přičemž vlajková loď Samsungu spoléhá na technologii UFS, zatímco Apple využívá úložiště NVMe ve všech svých zařízeních. 

Bez ohledu na to, která varianta je použita, obě poskytují vysokou rychlost čtení a zápisu, ale je to Galaxy S24 Ultra, kdo v tomto sloupci zvítězil, protože v novém benchmarku se ukázalo, že jeho úložiště je až o 75 procent rychlejší. nemluvě o tom, že zařízení nabízí nižší latenci.

V Jazz Disk Bench sakitech ukazuje, že Galaxy S24 Ultra převyšuje iPhone 15 Pro Max ještě v další kategorii tím, že dosahuje rychlosti sekvenčního čtení 2 547 MB/s ve srovnání s propustností svého konkurenta 1 450 MB/s, což z něj činí 75 procentuální rozdíl. Bohužel stejnou výkonnostní mezeru nelze zopakovat v testu zápisu, přičemž Galaxy S24 Ultra dosahuje rychlosti přenosu dat 1 442 MB/s, zatímco jeho konkurent v těsném závěsu na 1 257 MB/s, což je žalostných 15procentní rozdíl.

Samsung ve svých prémiových smartphonech historicky používal rychlejší flash paměťové čipy, takže není překvapením, že Galaxy S24 Ultra dostal lepší z iPhonu 15 Pro Max. V testu náhodného čtení a zápisu ve 4K vidíme podobný příběh a budete se divit, proč se Apple drží pomalejšího standardu NVMe, pokud i nadále zaostává za tím, co vyvinul Samsung. Uvědomte si však, že výkon smartphonu nebo stolního počítače neurčuje pouze rychlejší sekvenční nebo náhodné čtení a zápis, protože latence je také považována za hodnotnou metriku.

 tomto ohledu je opět vítězem Galaxy S24 Ultra, který má nižší latenci než iPhone 15 Pro Max. Pro ty, kteří nevědí, je nižší latence výhodou, protože tento test ukazuje, jak rychle lze přistupovat ke konkrétním datům. Teoreticky by to znamenalo, že Galaxy S24 Ultra může otevírat aplikace mnohem rychleji, i když to také závisí na tom, jak optimalizovaný je software One UI společnosti Samsung.

Je také důležité poznamenat, že oba telefony byly testovány s 256 GB vnitřní paměti, takže výsledky se mohou lišit, pokud jsou ve stejném testu použity vyšší verze integrované paměti. Pokud jste sledovali, také jsme informovali, že Galaxy S24 Ultra překonal iPhone 15 Pro Max v testu vybíjení baterie, takže celkem 6,8palcová vlajková loď porazila svého nejbližšího konkurenta ve dvou benchmarcích, ale bude následovat bude mnohem více srovnání, takže doporučujeme počkat na další aktualizace z naší strany.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno