Pokud jste ztratili nebo poškodili fotografie a snažíte se je najít, Apple vám nabízí nové album Recovered. Toto album bude fungovat vedle alba Nedávno smazané, ale nenahradí ho.

Funkce byla zavedena po nedávné kontroverzi ohledně chyby v systému iOS 17.5, která vedla k tomu, že se v důsledku poškození databáze znovu objevily staré smazané fotografie uživatelů. Aktualizace je součástí zavádění systému iOS 18 a pomůže uživatelům obnovit dříve ztracené soubory.

V aktualizaci iOS 18 byla aplikace Fotky zřejmě přepracována a přibyla v ní nová funkce, která vám pomůže přistupovat k jinak nedostupnému obsahu. Pomocí alba Recovered mohou uživatelé obnovit ztracené nebo poškozené fotografie, které jsou stále v jejich zařízení. Tato nová funkce se objeví v systémech iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia.

Uživatelé musí pouze aktualizovat na nejnovější verzi softwaru a zařízení se automaticky prohledá, zda v databázi nezůstala videa nebo fotografie, které nelze zobrazit, zřejmě z důvodu poškození databáze. Ke ztrátě fotografií může dojít také v případě, že nejsou správně uloženy v albu Fotky.

Album Recovered se zobrazí, pokud jsou přítomny obnovené soubory, a jinak by se nezobrazovalo. Nové album najdete v aplikaci Fotografie tak, že otevřete aplikaci Fotografie > přejdete na položku Nástroje > klepnete na položku Obnovené > Ověření pomocí biometrického ověření a vyberete obrázky, které chcete obnovit do knihovny fotografií. Můžete také zvolit trvalé odstranění obnovených souborů.

Uživatelé by si ji neměli plést s albem Nedávno smazané, kde lze smazané obrázky obnovit do 30 dnů od smazání. Jednalo by se o samostatné album určené k obnově ztraceného nebo poškozeného obsahu a o další funkci fungující vedle stávajícího alba.

Nová funkce přidaná do iOS 18 by mohla být reakcí na kontroverzi týkající se chyby v iOS 17.5, která vedla k tomu, že se znovu objevily dávno smazané nebo ztracené obrázky. Společnost Apple řešila obavy tím, že poškození databáze způsobilo, že se snímky znovu objevily, protože byly stále v databázi, i když byly smazány. Zahrnutí možnosti obnovy dává uživatelům větší kontrolu nad jejich obsahem, což by pomohlo zajistit transparentnější proces obnovy dat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno