Před časem vzbudila společnost Apple velkou vlnu zájmu se svým tísňovým voláním SOS přes satelit pro iPhone 14 a se svými plány na pokrytí rozsáhlejších oblastí, přičemž služby budou k dispozici zdarma ještě jeden rok.

Společnost Google prý následuje kroky cupertinského technologického giganta a chystá se nabídnout satelitní SOS pro své telefony Pixel. Nyní se objevují spekulace, že se Samsung připojí k ostatním velkým společnostem a bude pracovat na podobné funkci pro své telefony Galaxy. Teprve nedávno jsme dostali náznaky o možnosti, že se tato funkce dostane do vlajkových zařízení.

Společnost Apple představila satelitní připojení v roce 2022 pro svou nejnovější řadu iPhonů, čímž vyvolala rozruch mezi technologickou komunitou a přiměla další společnosti k rozšíření podpory satelitní komunikace. Již dlouho se šušká o tom, že společnost Samsung zavede pro svou řadu Galaxy S tísňové zprávy přes satelit. Tyto spekulace se však nenaplnily, protože modely Galaxy S23 a S24 byly uvedeny na trh bez této funkce. Nedávný teardown APK možná napovídá ohledně vyvíjené funkce, která by se mohla objevit již brzy.

Android Authority se podařilo zjistit tuto funkci ve stockových aplikacích prostřednictvím rozpracovaného kódu. Při prohledávání aplikací Samsung odhalily řetězce kódu odkazy na zajištění podpory satelitní komunikace. Náznaky této funkce byly nalezeny v aplikacích Zprávy, Telefon a Nouzové SOS s následujícími kódy: v15.5.10.39, v15.2.80, resp. 15.5.00.14.

Publikace dokázala zjistit, co kódy v konkrétních skladových aplikacích označují:

  • Emergency SOS: Kód pro nouzové SOS naznačuje, že uživatelé by mohli používat satelit ke komunikaci v nouzových situacích a mohli by využívat tísňové služby, když jsou na vzdáleném místě nebo jejich mobilní síť je mimo dosah.
  • Aplikace pro telefon: Aplikace pro telefon informuje uživatele, že mohou odesílat a přijímat zprávy v satelitním režimu. Nouzové zařízení může být stále připojeno, i když je vaše mobilní síť dostupná.
  • Aplikace Zprávy: Kód uváděl, že aplikace Samsung Messages nepodporují satelitní zprávy. Uživatelé musí nastavit Zprávy Google jako výchozí aplikaci pro zasílání zpráv, aby mohli odesílat a přijímat text přes satelit.

Vzhledem k aktuálním informacím se zdá, že Samsung nezapomněl na svůj plán přinést satelitní konektivitu do svého ekosystému. Stále existuje nejasnost ohledně toho, která zařízení Galaxy obdrží tuto funkci, ale očekáváme v tomto ohledu více jasnosti s uvedením Androidu 15.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno