xbox logo

Microsoft prý spojí tradičního nástupce domácí konzole Xbox Series X s kapesním zařízením podobným Steam Decku.

Úniky informací v minulosti tvrdily, že nová generace herního hardwaru od Microsoftu by mohla být uvedena na trh dříve, než někteří očekávali – příští Xbox prý vyjde v roce 2026. Zajímavé však je, že se zdá, že plány Microsoftu na novou generaci budou zahrnovat více než jen tradiční domácí konzoli.

Podle zprávy zveřejněné serverem Windows Central plánuje Microsoft podobně jako v případě Xboxu Series X/S opět uvést na trh dva kusy hardwaru Xbox, ale ačkoli jeden z nich bude tradiční domácí konzole, která naváže na vlajkovou loď Xbox Series X, druhým zařízením bude kapesní konzole Xbox podobná Steam Decku od společnosti Valve.

Co to bude znamenat pro obě specifikace, se teprve uvidí – samozřejmě za předpokladu, že se Microsoft těchto plánů bude držet – ale vzhledem k rostoucímu úspěchu kapesních herních zařízení by nebylo překvapením, kdyby Microsoft podnikl první kroky na tomto trhu.

Na začátku tohoto roku se objevila zpráva, že Microsoft připravuje prototyp kapesního počítače Xbox. Více se o tom dočtete zde.

Článek Nová generace konzole Xbox bude obsahovat také přenosné zařízení se nejdříve objevil na GAME PRESS.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno