Po více než deseti letech používání stejných bezpečnostních protokolů se konečně Wi-Fi dočkalo bezpečnostního upgradu, který již tak zoufale potřebuje. 

Wi-Fi Alliance, která řídí technologie Wi-Fi, oznámila oficiální vydání WPA3, což je nejnovější verze Wi-Fi Protected Access (WPA), technologie autentizace uživatelů pro připojení Wi-Fi.

Wi-Fi Alliance představuje Wi-Fi CERTIFIED WPA3, novou generaci zabezpečení Wi-Fi, která přináší nové možnosti pro zvýšení ochrany Wi-Fi v domácích a podnikových sítích,“ uvedla aliance ve své tiskové zprávě.

WPA3 přidává nové funkce pro zjednodušení zabezpečení Wi-Fi, umožňují robustnější autentizaci a zvyšují kryptografickou sílu pro vysoce citlivé datové přenosy. Tato inovace přináší „odolnější autentizaci založenou na heslech, i když uživatelé vybírají hesla, která nesplňují typická doporučení složitosti,“ uvedla aliance.

Tento nový standard je odolný proti útokům offline, kde útočník hádá heslo sítě tím, že zkusí několik hesel v rychlém sledu za sebou. Po několika neúspěšných pokusech omezujících dopad těchto útoků zablokuje služba WPA3 hrubou silou další autentizace. 

[irp]

Spoolečnost Qualcom již začala vyrábět čipy pro zařízení podporující WPA3. Očekává se, že všechna budoucí zařízení budou certifikována WPA3. Podporu pro upgrade již vyjádřily společnosti: Cisco, HP, Broadcom a Intel.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno