I když nikdo nepředpokládal, že by prodeje smartphonu Samasung Galagy S9 dosáhly závratných objemů, tak si asi nikdo také nemyslel, že budou čísla tak slabá.

I když po stránce designu je Samsung Galaxy S9 téměř totožný se svým předchůdcem, tak tento smartphone přináší značná hardwarová vylepšení v oblasti výkonu a také fotoaparátu, který v současné době patří k jednomu z nejlepších, nemluvě o tom, že disponuje technologií nazvanou proměnná clona. Nicméně to všechno nestačilo na to, aby se zařízení stalo prodejním hitem a jak postupujeme dál v roce 2018, tak se prodeje stále zhoršují.

Jak Galaxy S9, tak Galaxy S9 Plus dosáhly ve 2. čtvrtletí pouze 9 miliónů prodaných zařízení.

Ve čtvrtek zveřejnila korejská mediální stanice The Bell, že v 2. čtvrtletí roku 2018 bylo prodáno méně jednotek Galaxy S9, než v prvním čtvrtletí. Historicky žádný smartphone v řadě Galaxy nevykazoval takovýto trend, což by také mohlo negativně ovlivnit srpnové odhalení Galaxy Note 9.

Společnost Samsung dodala v prvním čtvrtletí 10,2 milionu zařízení Galaxy S9. Vzhledem k tomu, že telefony Galaxy jsou obvykle vydávány na konci prvního čtvrtletí, tak druhé čtvrtletí vždy znamenalo lepší prodejní výkony. Galaxy S9 však tento trend neudrželo, což znamená, že společnost Samsung prodala za první pololetí tohoto roku pouze 19,2 milionu kusů.

Pokud se ohlédneme zpět, tak jsou tato čísla nižší než v případě prodejů modelů Galaxy S8, Galaxy S7 a Galaxy S6, za stejné období. Přestože společnost Samsung má stále velký podíl na trhu, výsledky jsou pro společnost zklamáním a mohou pro firmu znamenat potíže.

[irp]

Společnost Samsung se připravuje na uvedení Galaxy Note 9 v srpnu. Nicméně, podobně jako u Galaxy S9 se neočekává, že Galaxy Note 9 přijde s významnými vylepšeními a změnami, což znamená, že se v prodejích může setkat s podobným osudem jako Galaxy S9.

Myslíte si, že Galaxy Note 9 dokáže dohnat prodejní ztrátu Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus? Podělte se s námi o svůj názor v komentáři.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno