Když si na svá ouška napasujete headset MSI Immerse GH20, hned se budete cítit jako opravdový hráč. Jen trochu škoda té drátové verze.

Není pochyb o tom, že sluchátka s mikrofonem MSI cílí na herní uživatele, kteří si rádi dlouhé hodiny lebedí ve světe multimédií, ať už jde o hraní her, sledování filmů, videí, streamů nebo poslech hudby a podcastů. Po stránce audia odvedli chlapíci a dívky v MSI pěkný kus práce, jen to provedení trošku zadrhává. Ale k tomu se dostaneme v dnešní testovací recenzi.

Balení a design headsetu tip ťop

Sluchátka MSI Immerse GH20 dorazila zabalena v papírové krabici, jejíž součástí byl nejenom samotný produkt, ale také rozdvojovací kabel, díky němuž vytvoříte dva samostatné konektory pro mikrofon a sluchátka. Nechybí nějaká ta příručka.

Vlastní headset disponuje vším, co byste od herní periferie očekávali – tedy měkké náušníky, nastavitelný hlavový most, ovládání hlasitosti umístěné na kabelu a polohovatelný mikrofon. Žádné bonusy v balení nečekejte, ale současně se nemusíte obávat, že by něco zásadního chybělo. Pokud jde o náušníky a hlavovou část, plastové prvky a polstrování na sebe dobře nasedají, přesně zapadají a headset snadno nastavíte na požadovanou velikost. S náušníky nelze otáčet, lze je jen částečně vyklonit. Plastová část hlavového oblouku je dostatečně elastická. Celý headset MSI Immerse GH20 je vyveden v černé barvě s motivy draka na každém náušníku a symboly ovládání ve stříbrné. Celkově velmi solidní konstrukce, u které nemusíte mít strach z rušivého vrzání, nechtěného prasknutí materiálu nebo jiného mechanického poškození z nedbalosti.

Polstrování na čelence a možnosti nastavení velikosti se postarají o vaše pohodlí. Měkké koženkové náušníky zase o jakous takous zvukovou izolaci. Stavební práce v bytě pod vámi sice stále uslyšíte, ale rozhodně k vám pronikne menší kvantum okolních ruchů. Na druhou stranu musíte počítat s tím, že po pár hodinách budou vaše zahřáté uši chtít trochu toho vzduchu a ochlazení. I když máte větší mozkovnu, nikde vás nic nebude tlačit. Osobně mi sluchátka s měkkým polstrováním poskytla i dostatek prostoru pro nasazení brýlí a jejich komfortní nošení, na čemž se podílí rovněž celkově nízká váha headsetu.

MSI Immerse GH20 připojíte pomocí 3.5mm jacku, čímž je zajištěna kompatibilita se širokým spektrem periferních zařízení, ale naplno je využijete na PC a notebooku. Ovládání hlasitosti, případně zapnutí a vypnutí mikrofonu je umístěno na dostatečně dlouhém kabelu. Aktivaci/deaktivaci mikrofonu vyznačuje malý zelený/červený proužek, který je vidět v dané pozici tlačítka.

Zvuk a mikrofon

Zvuku ze standardních 40mm neodymiových měničů není moc co vytknout a nabízí kvalitní audio reprodukci, kterou bych ale od profíků z MSI přirozeně očekával. Zvuk se příjemně rozléhá a díky přirozenému tlumení skrze náušníky rezonuje v uších příjemným způsobem, například při střelbě, výbuchu a dalších jemnějších detailech. Zvuk zní jasně a čistě, hlasy a tóny mají přirozenou, nezkreslenou barvu. Potěší také přítomnost zabudovaného zesilovače. Svým výkonem sluchátka rozhodně nezklamala a zvuk si drží špičkový standard, ať už posloucháte hudbu nebo mluvené slovo.

Mikrofon umístěný na levém sluchátku je nastavitelný pomocí polohovatelného ramena. Bohužel není odnímatelný, což je trochu škoda a pouze při poslechu jsem měl trochu problém s tím, že jsem ho pořád periferně vnímal. A i při otočení dolů jsem věděl, že tam prostě je. Jde však spíše o osobní preference a otázku zvyku než o výraznější nedostatek.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno