Google možná plánuje přidat do systému Android funkci koše – něco, co se obvykle používá v desktopových operačních systémech.

Jak se zdá, tak Android 12 by mohl dorazit později v tomto roce a mohl by přinést zcela novou funkci, jak uživatelé budou moci vyhodit a recyklovat soubory.

Vývojáři XDA procházejí kód Android 12, aby našli dosud neoznámené funkce, které by mohly být v nadcházející aktualizaci mobilního operačního systému. Nejnovější objev odhalil nastavení pro „Koš“ (nachází se v části Nastavení> Úložiště). Když klepnete na Koš, Android 12 zjevně zobrazí dialogové okno s informacemi o tom, kolik úložiště smazané soubory zabírají ve vašem systému a umožní vám je trvale odstranit.

Jinými slovy to funguje jako koš, který se nachází v desktopových operačních systémech, jako jsou Windows nebo MacOS.

Android 11 sice již má rozhraní API koše, které aplikace mohou využít k skrytí souborů, nikoli k jejich úplnému odstranění. Jde o to, že tuto funkci používá jen málo aplikací, i když se zdá, že Google je připraven ji v aplikaci Soubory Google podporovat. V aktuální iteraci funkce neexistuje způsob, jak obnovit soubory v koši, a nastavení koše systému Android 12, které XDA našel, neukazuje ani na možnost obnovení v celém systému. Mohly by ji ale nabídnout jednotlivé aplikace pro správu souborů, například Google Files.

Není tedy jasné, zda Android 12 nebo aplikace Soubory Google nebo obě podporují trasování a zotavení. Ale s I / O plánovaným na květen doufáme, že se dozvíme více.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno