Tým Android a Google Play dnes oznámil, že Android 12 umožní uživatelům spouštět hry, zatímco se stále stahují. Funkce známá dosud spíše PC a konzolí.

 Příležitostně pojmenovaná funkce „Přehrát při stahování“ byla odhalena během dnešního summitu Google pro hry a tým vývojářů doufá, že tato funkce umožní snadnější přístup k nejpopulárnějším titulům v jeho obchodě.

Stejně jako to funguje na jiných platformách, nová funkce Google Play okamžitě stáhne základní aktiva, což vám umožní rychle skočit do určitých mobilních her, i když se budou nadále stahovat na pozadí. Prozatím je služba k dispozici pouze ve verzi beta a není jasné, kdy bude funkce do systému plně implementována.

Play as you download, zabudovaný do jádra Androidu 12, umožní uživatelům dostat se do hry během několika sekund, zatímco herní aktiva se stáhnou na pozadí,“ uvedl Greg Hartrell, ředitel produktového managementu Google Play a Android. Jsme svědky toho, že hry jsou připraveny k otevření alespoň dvakrát rychleji, a jsme velmi nadšení z vylepšeného uživatelského prostředí.

Hartrell zmínil další vylepšení přicházející v budoucnu, jako jsou změny předběžné registrace, vylepšené cílení na formát komprese textury pro lepší stahování a nové rozhraní Play Integrity API pro boj s hackery a podvodníky.

V loňském roce jsme viděli, jak Android a Play dosahují nových výšin, když lidé hrají doma bezpečněji více her,“ pokračoval Hartrell. Neustálým vytvářením Google Play lepším místem pro spotřebitele jsme z něj vytvořili bohatší místo pro vývojáře her, kteří se mohou spojit s různorodým globálním publikem. Ve skutečnosti natolik, že Android dosáhl 3B aktivních zařízení měsíčně, a Play rostl k dosahování 2,5 miliardy aktivních uživatelů měsíčně, kteří řídí 140 miliard instalací po celém světě.“

Jak Google Play pokračuje v rozšiřování své uživatelské základny, tým vývojářů obrátil svou pozornost ke studiím, která vytvářejí aplikace a hry pro své obrovské publikum. Díky těmto novým vylepšením a úpravám Hartrell doufá, že uvedení hry na trh je snadnější než kdy dříve.

Pro spotřebitele by to mělo znamenat jediné, méně času stráveného čekáním na dokončení instalace a více času stráveného ve hře na cestách.

3 KOMENTÁŘE

    • Tomáš Stark Tak dost her je tak postaveno i na jiné platformy. A jsou i některé mobilní hry, které svou kvalitu mají. Já to mám spíš tak, že gaming je moje primární hobby. Tudíž u kompu trávím většinu volného času. Takže když už vypadnu ven, nemám potřebu drtit ještě mobil. Ale zase na druhou stranu chápu, že někdo kdo je často v pohybu hromadnými prostředky a nechce se mu tahat notes, tak po mobilní hře sáhne.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno