Asus představil ROG Phone 6, nejnovější ze své oblíbené řady herních telefonů.

Navazuje na modely ROG Phone 5 a opět vám dá řadu možností napříč modely ROG Phone 6 a ROG Phone 6 Pro.

Velký rozdíl mezi těmito modely je v tom, že ROG Phone 6 Pro má plnohodnotný ROG Vision displej na zadní straně telefonu – spolu s 18GB RAM, ve srovnání s jednodušším zadním LED displejem u nižších modelů. Displej ROG Vision je přizpůsobitelný a nabízí 60 animací v šesti různých scénářích.

Rodina ROG Phone 6 se přesouvá na Snapdragon  8+ Gen 1, takže nabízí nejnovější a nejvýkonnější hardware Snapdragon široko daleko, a jak jsme řekli, lze jej nakonfigurovat až na 18 GB / 512 GB úložiště.

Pro podporu dlouhých herních relací je uvnitř zařízení nový chladicí systém s větší grafitovou fólií a větší parní komorou, která odvádí teplo od SoC umístěného ve středu telefonu. Vzduchové mezery jsou také vyplněny nitridem boru pro zvýšení odvodu tepela.

Kromě chladicího systému uvnitř telefonu ROG Phone nadále nabízí externí chladič, AeroActive Cooler 6. Asus to doporučuje lidem, kteří hrají déle než hodinu, protože skutečně dokáže udržet telefon mnohem chladnější, aby byl zajištěn optimální výkon.

AeroActive Cooler 6 má další výhodu v tom, že obsahuje více fyzických tlačítek pro ovládání her a zároveň nabízí další externí displej, který vypadá skvěle.

Když se vrátíme zpět k telefonu, je tu 6,78palcový AMOLED, který nabízí obnovovací frekvence až 165 Hz, ale také zvyšuje dotykové vzorkování na 720 Hz. Cílem je zajistit, aby vám nic neuniklo a poskytnout vám rychlejší odezvu než soupeři, když hrajete kopetetivně.

Je pokrytý sklem Gorilla Glass Victus, aby byl naprosto bez škrábanců.

Pro napájení celého zařízení slouží dva 3000mAh články, takže celkem získáte 6000mAh. Je rozdělený kvůli uspořádání v telefonu s centrálním SoC, ale také podporuje 65W nabíjení.

Stejně jako u předchozích telefonů ROG jsou zde dva porty USB-C, což znamená, že nabíjecí kabel můžete připojit k boku telefonu, nikoli k jeho spodku, což je při hraní snazší pro nabíjení. Nebo se můžete rozhodnout, že budete telefon pouze napájet a nenabíjet baterii, což je opět možnost navržená pro regulaci tepla při hraní her.

Tento telefon má ochranu IPX4, která je u herních telefonů vzácná a znamená, že zařízení je chráněno proti stříkající vodě ve všech směrech.

K dispozici je podpora Snapdragon Sound, takže máte k dispozici bezztrátový zvuk aptX a je tu také 3,5 mm konektor pro sluchátka pro ty, kteří se chtějí vyhnout Bluetooth. V telefonu jsou zabudované stereo reproduktory.

Pro podporu vašeho hraní nabízí Asus také ROG Centra Ture Wireless Pro, inovativní sadu sluchátek, která mohou být buď bezdrátová, nebo se mohou připojit přes kabelový režim USB-C, který obsahuje ESS 9280 DAC pro zvýšení věrnosti zvuku.

Stejně jako u předchozích telefonů ROG je k dispozici rozsáhlý uživatelský ovládací systém s podporou devíti různých gest, ovládání pohybu, vzduchové spouště a volitelný gamepad Kunai 3.

V minulosti jsme používali spoustu telefonů ROG a dělají z nich skvělá herní zařízení a zároveň nabízejí dobrý poměr cena/výkon.

Slabým místem je často fotoaparát a tady máte hlavní fotoaparát Sony IMX766 podporovaný makrem a to je vše.

Další nevýhodou je, že Asus bude nabízet pouze dvě aktualizace operačního systému, takže se zastaví na Androidu 14 a 2 letech bezpečnostních aktualizací. To je nyní daleko za zbytkem odvětví, přičemž mnoho společností nabízí dvojnásobek. Kupříkladu i vivo nabízí pro svůj top model x80 Pro 3 roky aktualizací.

ROG Phone 6 Pro bude stát cca 31.000 CZK, zatímco ROG Phone 6 bude k dispozici s 12 GB nebo 16 GB možností, za cenu 26.000 CZK nebo  29.000 CZK. (Cena je přepočtem z GBP).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno