Zvěsti o beta verzi One UI 5.0 létají už nějakou dobu internetem.

Víme, že Samsung v současné době interně testuje beta verzi a Android 13 by měl být brzy k dispozici na zařízeních Galaxy S22, možná ještě před koncem tohoto roku, ale naštěstí máme k dispozici několik snímků obrazovky, které ukazují vše, co je u One UI 5.0 nového.

Android 13-Based One UI 5.0 toho ukazuje sice málo, ale za to velmi potřebná vylepšení pro lepší uživatelský zážitek.

Screenshoty pocházejí od lidí z 9to5Google, kteří uvádí, že je mají z vlastního zdroje, protože ji společnost Samsung nezveřejnila. Dalo by se tedy s jistotou předpokládat, že to nemusí poskytnout úplný obrázek o tom, jaké bude One UI 5.0 založené na Androidu 13. Není překvapením, že není k dispozici ani protokol změn, ale máme nějaké srovnávací snímky obrazovky, na které se můžete podívat.

První změnou je vylepšený panel oznámení, vlevo máte One UI 4.0 a vpravo One UI 5.0. Nic moc se nezměnilo, abych byl upřímný. Věci jsou však mnohem čistší v One UI 5.0 založeném na Androidu 13 s nějakým pěkným oddělením mezi oznámeními. Změny, které vidíte, jsou jemné, ale vypadají dobře.

Dále tu máme dialogy povolení. Samsung nyní používá výchozí dialogy pro povolení Androidu a to není vůbec špatná věc a vypadají a působí podobně jako od Google. To by mělo pomoci urychlit proces aktualizace. Případně to může Samsung v budoucnu změnit, ale to uvidíme. Nalevo máte One UI 4.0 a napravo One UI 5.0.

Android 13 na Galaxy S22 také přináší OCR v galerii a vkládání textu z obrázku na klávesnici, což je šikovná funkce, která by měla pomoci mnoha lidem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno