V současné době lze WhatsApp snadno považovat za nejběžněji používanou aplikaci pro rychlé zasílání zpráv s miliardami aktivních uživatelů v závislosti na platformě, aby oslovili své přátele, rodinu i firmy.

Přestože se jedná o jednu z nejoblíbenějších služeb se spoustou zdrojů, aplikace nebo služba zažívá poměrně pomalý vývoj ve srovnání s některými jinými aplikacemi například Signal nebo Telegram, hlavní konkurent, který je nabitý novými funkcemi. Nicméně pro ty, kteří byli zvědaví, WhatsApp nyní testuje přepracovaného klienta pro Mac, který bude mít také nativní podporu pro Apple.

WhatsApp spustil nový beta program pro svého klienta Mac na TestFlight a tato verze využívá technologii Apple Catalyst a nativně podporuje rodinu čipových sad M1 a M2. Verze na Apple se zbavuje obvyklého rozhraní, které vidíte na webu WhatsApp, a jde o nový design, který lépe vyhovuje celkovému uživatelskému rozhraní macOS, díky čemuž aplikace vypadá mnohem více v souladu s operačním systémem.

Můžete se podívat na snímek obrazovky níže, pořízený WABetaInfo.

Jak vidíte, vlevo máte přístup k postrannímu panelu, který lze skrýt pomocí vyhrazeného tlačítka v levém horním rohu. Postranní panel obsahuje všechny karty, které byste mohli potřebovat, jako jsou Chaty, Hovory, Nastavení a další. Lišta uprostřed vám poskytuje přístup k seznamu chatů, kde můžete přeskakovat mezi konverzacemi, a konečně vpravo máte zobrazení konverzace, kde můžete skutečně chatovat s ostatními lidmi.

Pro ty, kteří se zajímají o prvky uživatelského rozhraní WhatsApp pro Mac, vypadají podobně jako to, co byste získali v aplikaci pro iOS. pokud máte zájem získat nejnovější verzi, můžete se připojit k beta verzi na TestFlight. Jak se očekávalo, některé funkce nemusí fungovat, ale brzy získáte lepší zkušenost, protože v budoucnu budou přibývat další aktualizace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno