V nadcházejících měsících Apple oznámí novou řadu iPhone 14 se spoustou doplňků. Ovšem to nám nebrání v tom, abychom začali spekulovat o tom, čím by mohl být vybaven iPhone 15.

 Podle významného analytika dostane iPhone 15 novou Periscope čočku, ovšem bude součástí jen modelu iPhone 15 Pro Max. Tato čočka výrazně pomůže zařízení zlepšit optický zoom, aniž by se změnila kvalita obrazu.

Podle analytika Ming-Chi Kuo bude periskopická čočka exkluzivní pro špičkový 6,7palcový iPhone 15 Pro Max. Vezměte na vědomí, že to není poprvé, co slyšíme podrobnosti o periskopické čočce, která je exkluzivní pro iPhone 15 Pro Max. Informace se poprvé objevila v ;roce 2020 a naznačovala, že periskopová čočka bude k dispozici již na iPhone 14 Pro Max. Nedávné zvěsti tvrdily, že nový hardware fotoaparátu bude k dispozici pouze u modelů „Pro“.

Kuo na svém blogu Medium uvedl , že 6,1palcový iPhone 15 Pro se bude držet teleobjektivu, zatímco větší 6,7palcová varianta dostane periskopickou čočku. Nový systém umožní uživatelům dále zoomovat bez zachycení rozmazaných fotografií. Očekává se, že Largan a Genius budou dvěma hlavními dodavateli periskopické čočky.

Rozhodnutí společnosti Apple umístit periskopickou čočku do budoucích modelů iPhone není v tomto odvětví vůbec novým přístupem. Samsung je již v tomto ohledu hodně napřed, protože jeho nejnovější Galaxy S22 Ultra nabízí 10x optický zoom a 100x digitální zoom.  iPhone 15 Pro Max bude následovat stejný trend, ale 1/3″ snímač bude mít rozlišení 12 MP s clonou f/2,8 a 6x optickým zoomem (to není zrovna moc). Poté, co periskop debutuje s iPhone 15 Pro Max, Kuo také věří, že bude k dispozici na obou modelech iPhone 16 Pro v roce 2024.

Taký nyní stojí za zeptání, co od iPhone 15 očekáváte vy fanoušci a spotřebitelé?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno