Připravte se konečně na efektivnější nositelná zařízení, než kdy dříve.

Qualcomm skutečně nespí, ale naopak se snaží neustále posouvsat kupředu hranice Plus výkonu a funkcí a neustále přináší nové čipy pro zařízení Android jako je nový Snapdragon 8 Plus Gen 1. Ale stejně tak často, jak přichází nové SoC pro smartphony, totéž nelze říci o procesorech společnosti určených pro nositelná zařízení a mnohým se mlže zdát, že od představení Snapdragon Wear 4100 uplynula věčnost. Naštěstí se zdá, že nástupce je na obzoru, protože Qualcomm sdílí upoutávku na to, co může být nositelným čipem nové generace.

Společnost zveřejnila krátké video doprovázené záhadným titulkem: „Hodiny tikají na něčem velkém. Můžeme vidět čipovou kostku, chytré hodinky a slogan „nos to, na čem záleží“, spojující téma Snapdragon Wear dohromady.

Čip s předpokládaným označením Snapdragon Wear 5100 a Wear 5100+ (i když toto není zatím jisté) by byly postaveny na 4nm procesu společnosti Samsung, který by mohl pomoci zajistit výrazně lepší efektivitu než 12nm Snapdragon Wear 4100.

Qualcomm může pokračovat v používání jader ARM Cortex-A53, jako tomu bylo u řady Wear 4100, taktovaných na 1,7 GHz, ale přechod na nový uzel by mohl prodloužit životnost baterie budoucích nositelných zařízení. Netrpělivě čekáme na další podrobnosti od Qualcommu, ale pokud se o něčem mluví, lze také očekávat lepší výkon díky upgradovanému GPU a podpoře rychlejší RAM a flash úložišti.

Životnosti baterie by také mohl pomoci koprocesor QCC5100 pro zpracování procesů na pozadí, včetně synchronizace Bluetooth, připojení Wi-Fi a doručování upozornění. Výsledkem je, že energeticky náročná primární jádra čipu nemusí být vždy aktivní a účinnost může být o to více natažena. Mohli bychom také získat integrovaný obrazový procesor, takže nositelná zařízení schopná usnadňovat videohovory nemusí být vzdálená realitě.

Vzhledem k tomu, že Qualcomm ji čip teasuje, je jasné, že jeho oficiální představení na sebe nenechá dlouho čekat. Nový čip, podpořený příslibem lepší výdrže baterie a účinnosti, najde snad široké uplatnění u všech velkých výrobců nositelných zařízení.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno